Música

Barcelona s’omple de Bach al juliol

La música de Bach envairà Barcelona entre els dies 16 i 21 de juliol amb motiu del festival Bachcelona, que portarà l’obra del compositor alemany tant al Palau de la Música, durant el concert inaugural, com al metro i al Recinte Modernista de Sant Pau, on se sentirà a ritme de swing perquè pugui ser ballada.

La inauguració se celebrarà el 16 de juliol al Palau de la Música, on el txec Václav Luks dirigirà un concert en què el mite d’Hèrcules permetrà confrontar les peces compostes sobre ell per Bach i Händel. Precisament, una de les característiques d’aquesta novena edició és el diàleg “constant” que s’ha volgut oferir entre tots dos compositors, contemporanis, però amb una vida i un llenguatge artístic molt diferents.

Sessions a la Filmoteca

La Filmoteca de Catalunya tornarà a acollir diverses sessions relacionades amb la música de Bach, com la que durà a terme el dia 17 de juliol el pianista Carles Marigó sobre els curts de Chomón, un dels pioners del cinema mut europeu.

Aquell mateix dia, el Recinte Modernista de Sant Pau serà l’escenari del concert d’un dels violinistes barrocs amb una major projecció, Shunsko Sato, que, a més de sonates de Bach, interpretarà una peça de Geminiani i una altra de Händel.

Posteriorment, es repetirà una de les activitats que més èxit van tenir la passada edició, el Swing Bach, amb més de 500 participants, que consistirà en interpretar obres del músic alemany passades pel llenguatge del jazz i del swing. El festival inclou també el documental Händel a Itàlia, el dia 19, així com un concert al Palau Güell a càrrec de la jove solista Irene Mas.

Petra Müllejans, una violinista de referència, fundadora de la Frei Burger Barockorchester, serà una altra de les convidades, com Inés Moreno, qui protagonitzarà un concert, novetat d’aquesta edició, a Sant Pau, on el públic escoltarà en unes hamaques les Variacions Golberg.

L’últim dia del festival, el 21 de juliol, inclou la projecció de l’obra de teatre Händel i Bach: un sopar a quatre mans, que van interpretar durant els anys noranta els desapareguts Carles Canut, a qui es dedica l’acte, i Joaquim Cardona. L’últim concert, a Luz de Gas, serà una fusió de Bach amb la música brasilera, sota la direcció musical de Pol Onyate.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.