Música

Tots els concerts i més

El primer i el tercer cap de setmana de juliol són els que concentren més festivals d’un estiu més prolífic que mai en programacions musicals i escèniques

Del 5 al 7 de juliol, hi ha el Canet Rock, el Vida, el Cruïlla i el Rock Fest, entre d’altres
Entre el 19 i el 21 de juliol, hi ha programades una cinquantena d’actuacions arreu del país

Dos caps de setmana de l’estiu, el primer i el tercer de juliol, sobresurten enguany clarament, entre la resta, pel que fa a festivals i actuacions programades en els diferents cicles de música, teatre i dansa d’arreu del país, més de 200 en total.

El cap de setmana del divendres 5 al diumenge 7 de juliol destaca per l’allau de festivals de curta durada –alguns de tres dies i d’altres d’una sola nit– que hi ha programats.

Entre els esdeveniments previstos per a aquests primers dies de juliol destaquen tres cites de nivell: el Cruïlla BCN –amb unes quarantena d’actuacions programades al parc del Fòrum en quatre dies i artistes de nivell internacional, com ara Kylie Minogue, Black Eye Peas i Zaz–, el Rock Fest Barcelona –també quatre dies d’actuacions de formacions de heavy i rock dur al parc de Can Zam a Santa Coloma de Gramenet– i el Canet Rock –una sola nit programada amb els principals grups catalans i totes les entrades exhaurides.

Aquestes, però, no són les úniques cites de festivals d’aquest atapeït cap de setmana de juliol en què també hi ha previstos esdeveniments ja molt consolidats com ara el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú –amb més de quaranta grups–, el Psychobilly Meeting de Pineda de Mar, el Tramunfest de Sant Jordi Desvalls –música electrònica a tot drap– i les Déferlantes, un macrofestival a la platja d’Argelers, al Rosselló.

Altres cites d’aquest prolífic cap de setmana musical són el Festival Pingüí –nou grups a Flix la nit del 6–, el Festival de Jazz de Tortosa i el Mestràlia, la trobada de música tradicional de Campredó, al Baix Ebre. En l’àmbit escènic, hi ha programats dos festivals importants, el Festus de Torelló –un cap de setmana al carrer amb múltiples expressions artístiques–, el Festival Al Carrer de Viladecans –amb una trentena d’espectacles de carrer durant tot el cap de setmana– i el benèfic Girona en Moviment, a la ciutat de Girona.

Per acabar-ho d’amanir, el dissabte 6 hi ha les tradicionals havaneres de Calella i els dies 6 i 7 el festival FesLleCat 10è Festival de Llegendes de Catalunya a Sant Martí de Tous, a l’Alta Segarra, amb nombroses activitats i espectacles per a totes les edats.

A tot plegat s’han d’afegir les actuacions programades en els festivals i cicles de més dies, com, per exemple, el Ballet del Teatre Marïinski, el dia 5, i la cantant Charlotte Gainsbourg, el 6, al Festival de Peralada, entre molts altres espectacles programats arreu del país.

Quinze dies després

El tercer cap de setmana de juliol, entre els dies 19 i 21, es troba el pic d’actuacions programades, més d’una cinquantena, tot i que amb menys festivals de curta durada, a diferència del primer cap de setmana.

Tot i això, a partir del dijous 18 i fins al dia 21, hi ha programat un dels grans festivals de l’estiu 2019, el Sónar Barcelona, que enguany s’ha traslladat a mitjan juliol, després d’anys de fer-se al juny. Són desenes d’actuacions en quatre dies que està previst que reuneixin milers de persones. El Sónar, però, no serà l’únic festival del cap de setmana, en què se n’han programats de tan destacats de música en català com ara l’Acampada Jove de Montblanc, El Tingladu de Vilanova i la Geltrú, el Cantilafont a Oristà (Bages) i l’Anòlia, a Igualada, amb actuacions dels principals grups de rock i cantautors del país.

L’oferta festivalera del cap de setmana es completa amb ofertes destacades com ara el Musicab de Cabrils –amb Kiko Veneno, Pavvla i Ramon Mirabet, entre d’altres–, la trobada rockera de Vidreres, l’Actitud Fest i l’Altacústica d’Altafulla, de rock alternatiu.

Tot plegat en competència amb un altre festival dels grans, el FIB de Benicàssim, quatre dies de festa i música al País Valencià amb artistes internacionals de renom, com ara Lana del Rey, Fat Boy Slim i Kings of Leon.

A aquests festivals de cap de setmana, cal afegir-hi els concerts habituals del grans festivals de l’estiu, que per a aquests dies gairebé tots tenen programades actuacions. A Cap Roig, per exemple, hi seran Sting, Diana Krall i Sílvia Pérez Cruz, al Portaferrada, Ólafur Arnalds i Melody Gardot i a Peralada, La Fura dels Baus amb Història d’un soldat.

Tot plegat sense obviar cicles molt més petits com eara l PAS de Martorell, el Tempo sota les Estrelles de Girona, el Vinaysons, l’Amb So de Cobla i el Rumb(A) de Palamós.

Ni tampoc els nombrosos festivals de música clàssica, de què la majoria ja estaran funcionant a tot drap aquell atapeït cap de setmana de juliol.

Oques Grasses, Els Pets i Clara Peya, els que actuen en més festivals

Oques Grasses, que va estrenar el nou disc Fans del sol a Girona el 30 de març passat en el festival Strenes amb un concert multitudinari, és un dels grups que actuaran en més festivals aquest estiu, a més d’unes quantes festes majors. Pel que fa als festivals, seran en l’Ítaca, el Clownia, el Canet Rock, el Feslloc, el Paupaterres, l’Anòlia, el Tingladu, l’Acampada Jove, el Sons del Món i el Biorritme. Tot un periple estiuenc que només podrà seguir un grup veterà com Els Pets, amb actuacions en el Canet Rock, a Cambrils, en el Portaferrada, el Fòrum Romà d’Empúries, l’Arts d’Estiu i el Musicant. Altres artistes amb més actuacions en festivals aquest estiu són Clara Peya, Doctor Prats, Els Catarres, Suu, Intana i El Diluvi.

Es pot consultar la programació de tots els festivals de l’estiu al Principat i la resta dels Països Catalans al web d’El Punt Avui, en què s’ha desat l’agenda publicada en l’especial del passat dia 16.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.