Gran angular

El cotxe-e, una indústria de pimes

El sector del cotxe-e genera un negoci de 4.152 milions i ocupa 9.720 persones

Com no podia ser d’una altra manera, l’àmbit empresarial més dinàmic, el de la pime, és el que està portant a Catalunya el pes del desenvolupament de la indústria del cotxe elèctric, amb un 70% de firmes d’aquest rengle que es dediquen a la mobilitat futura, segons l’estudi El vehicle connectat a Catalunya, elaborat per ACC10.

L’estudi ha identificat 71 empreses que treballen en l’àmbit del vehicle connectat, que generen una facturació conjunta de 4.152 milions d’euros i donen feina a 9.720 treballadors.

En l’informe es destaca que estem parlant d’un sector prou madur, amb un 62% de les empreses amb més de deu anys d’activitat en aquest àmbit tecnològic. Les empreses més madures combinen la seva experiència amb un 29% de start-ups que s’encarreguen d’aportar al sector el component d’innovació.

D’altra banda, com han detectat els autors de l’estudi, el 20% de les empreses tenen filials a l’estranger, i el 49% són exportadores.

Si fem l’observació en cada segment de la cadena de valor del vehicle elèctric, veiem que el segment de més pes és el de fabricant de vehicle connectat, amb sis empreses, que generen una facturació en cotxe-e de 2.358,4 milions d’euros, i ocupen 3.388 treballadors. Aquí hi ha grans noms com Nissan i Seat. En un segon lloc, tenim els proveïdors de components, amb nou empreses que facturen 642,4 milions i donen feina a 3.622 treballadors, entre les quals hi ha Ficosa, Lear, Bosch, Denso i Continental.

Com a proveïdors d’enginyeria, tenim dotze empreses, amb 168,8 milions de vendes i 912 treballadors en nòmina, com Benteler, Applus Idiada, AVL i Altran.

Pel que fa a proveïdors de tecnologia i connectivitat, són setze empreses, amb 367,4 milions de facturació i 788 treballadors ocupats. Són Cellnex, Castinfo, Siemens i Idneo, entre d’altres.

El darrer segment, de consultora i serveis, engloba 28 empreses, que generen 615,5 milions de negoci i tenen en nòmina 1.010 treballadors. Hi ha noms com RACC, Atos i KPMG.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.