Serveis

La direcció d’Iberia i el comitè es reuneixen dimarts per intentar evitar les aturades del 30 i 31 agost

Les primeres dues mediacions van acabar sense acord i es van mantenir les aturades

La direcció d’Iberia i el comitè de vaga celebraran aquest dimarts una reunió de mediació per intentar evitar les noves aturades dels treballadors de terra convocades per al 30 i 31 d’agost a l’aeroport de Barcelona-El Prat.

Segons han informat fonts d’UGT, sindicat majoritari al comitè d’empresa d’Iberia, aquesta nova reunió de mediació se celebrarà a la seu del departament de Treball de la Generalitat, igual que les dues anteriors.

Els treballadors de terra d’Iberia a l’aeroport barceloní tenen previst anar a la vaga els dies 30 i 31 d’agost per exigir millores laborals, després de les aturades fetes el 27 i 28 de juliol i el cap de setmana passat, 24 i 25 d’agost.

Tant la primera reunió de mediació, el passat 20 d’agost, com la segona, el 22, per intentar evitar la vaga van finalitzar sense acord i les aturades es van mantenir.

Això no obstant, després de l’última reunió el portaveu d’UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ja va expressar la voluntat del comitè de seguir negociant amb l’empresa.

La companyia ha mantingut fins ara que no pot negociar la transformació dels contractes del personal de l’aeroport del Prat perquè és una qüestió d’àmbit estatal, que està fora de les competències de negociació del comitè d’empresa a l’aeroport barceloní.

El cap de setmana passat, el ministeri de Foment va decretar uns serveis mínims del 100% dels vols domèstics a territoris no peninsulars, el 53% dels vols internacionals i el 32% dels vols peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.

En les jornades de vaga de la plantilla d’Iberia Airport Services del cap de setmana passat l’ambient va tornar a ser de normalitat, sense que es reproduïssin les cues o les escenes de caos que van provocar altres aturades fa pocs anys.

Iberia Airport Services, la filial d’Iberia que presta servei de terra a una trentena de companyies aèries, va destacar diumenge que la vaga havia transcorregut “amb normalitat i sense cap incidència”, si bé s’havien anul·lat molts vols de manera anticipada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.