Serveis

Primera reunió “informal” entre la Generalitat i Ryanair

Càrrecs polítics i representants de l’aerolínia es troben per preparar una reunió a Dublín la setmana que ve

Diversos càrrecs del Departament de Territori i Sostenibilitat i del Departament de Treball es van reunir ahir de manera informal amb representants de l’empresa Ryanair per debatre l’anunci de l’aerolínia irlandesa de tancar la base de l’aeroport de Girona i deixar sense feina 164 treballadors.

Segons van informar des del Departament de Territori, la d’ahir és la primera presa de contacte entre el govern i l’empresa per preparar la reunió que tindrà lloc la setmana que ve a Dublín i que el departament considera important. La trobada d’ahir, que es va fer a les dependències del Departament de Treball, va ser de caràcter intern i exploratòria ja que, fins ara, el govern català no havia rebut informació directa del cas. A la reunió hi van assistir, entre altres, el secretari general de Territori, Ferran Falcó, i el secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín.

El conseller de Territori, Damià Calvet, va lamentar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que a l’Estat espanyol no hi hagi una gestió descentralitzada dels aeroports, i que aquesta ha estat la causa per la qual la Generalitat ha hagut de signar contractes de promoció turística amb Ryanair de manera que, entre d’altres, les tarifes de l’aeroport de Girona fossin prou competents. De fet, es preveu que el 18 de setembre el conseller comparegui al Parlament per explicar aquests contractes, que han pujat a uns seixanta milions.

LES XIFRES

60
milions
d’euros han sumat els contractes de promoció signats per la Generalitat amb Ryanair.
164
treballadors,
entre tripulants i pilots, poden perdre el seu lloc de treball si Ryanair marxa de Girona.

Diumenge, vaga dels tripulants

Els pilots de Ryanair a l’Estat espanyol van anunciar ahir la convocatòria d’una vaga de cinc dies al setembre en protesta pel tancament de les bases de l’aerolínia a Girona, Tenerife, Las Palmas i Lanzarote. El sindicat Sepla ha registrat un preavís de vaga per fer aturades els dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre i ha demanat mediació amb la companyia. La vaga de pilots se suma a la de tripulants de cabina de Ryanair, que han convocat aturades també al setembre, els dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29, als aeroports de l’Estat en què opera la companyia irlandesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.