Serveis

La vaga de Ryanair no afectarà l’aeroport de Girona pels serveis mínims

Foment decreta que els vols no peninsulars han de funcionar al cent per cent

Ryanair insta els sindicats a desconvocar les vagues de setembre

La vaga dels tripulants de cabina de Ryanair prevista per a aquest diumenge i dilluns no tindrà conseqüències per als viatgers que utilitzin l’aeroport de Girona gràcies als serveis mínims decretats pel Ministeri de Foment, segons va explicar ahir la companyia irlandesa. De fet, els mateixos sindicats, com la USO, han qualificat d’“abusius” aquests serveis. Foment ha decretat que es protegeixin el 100% dels vols no peninsulars i el 60% dels peninsulars i internacionals amb desplaçaments iguals o superiors a les cinc hores. En el cas de l’aeroport de Girona, tots els vols de Ryanair són vols no peninsulars i cap no supera les cinc hores. Així, per exemple, per a diumenge, en plena operació tornada de vacances, hi ha previst que la companyia operi 17 vols d’anada i 17 de tornada des de Vilobí d’Onyar. Concretament, a l’aeroport de Girona l’operació tornada de tot el cap de setmana preveu que el conjunt de les aerolínies operin divendres 62 vols amb un total d’11.362 seients oferts. Per a dissabte, hi ha 70 vols, amb unes 13.194 places ofertes; per a diumenge hi ha previstos 53 vols amb un total de 9.686 places, i per a dilluns, 51 vols, amb 9.380 places.

El sindicat lamenta que el Ministeri de Foment “hagi tornat a mirar a favor de Ryanair” i no hagi mirat a favor dels 512 treballadors que poden perdre la feina arreu de l’Estat.

Els tripulants de Ryanair han anunciat vaga per a deu dies, tots els divendres i diumenges de setembre. A més de la tripulació, també els pilots de la companyia han fet una convocatòria de vaga per als dies 19, 20, 22 i 27 i 29.

La companyia irlandesa va emetre ahir un comunicat en què insta els sindicats dels tripulants de cabina i els pilots a desconvocar “les vagues sense sentit” previstes per al setembre, i afirma que espera cancel·lar només vuit dels més de 950 vols diaris previstos per a diumenge i dilluns a l’Estat. En el mateix comunicat, la companyia afirma que “el tancament de les bases d’hivern de Ryanair a les Canàries és un fet irreversible”, i no esmenta en cap moment la base de Girona. Així mateix, informa que a tots els passatgers dels sis vols cancel·lats diumenge i dels vuit cancel·lats dilluns ja se’ls ha notificat la cancel·lació per correu electrònic o amb un missatge de text al mòbil.

A banda de les mobilitzacions, està previst que la setmana que ve hi hagi a Dublín la primera reunió formal entre la Generalitat i Ryanair per tractar el tancament a Girona.

LA XIFRA

34
Vols
són els que operarà la companyia Ryanair diumenge des de l’aeroport de Girona (17 d’anada i 17 de tornada)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.