Economia

economia

Fre als desnonaments amb menys de dotze mesos d’impagats

El Tribunal Suprem va fixar ahir doctrina sobre com aplicar la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que va anul·lar les clàusules de venciment anticipat de les hipoteques, i que obria la porta a substituir-les per l’article 693 de la LEC, que permet l’execució hipotecària després de l’impagament de tres mensualitats. Els magistrats del Tribunal Suprem de l’Estat han anat un pas més enllà que el TJUE i consideren “més lògic” tenir en compte la llei sobre el crèdit immobiliari, que veuen “més beneficiosa per al consumidor” que l’anterior. Així, limiten el desnonament als casos d’impagament de més “gravetat”, és a dir, els que superin les dotze quotes impagades que preveu aquesta llei posterior.

A més, la sentència del Suprem també estipula que tots els casos de desnonaments per hipoteques firmades abans de l’entrada en vigor de la llei han de ser aturats, “sense cap més tràmit”. Tot i això, el Tribunal Suprem avisa que els desnonaments aturats en els casos de clàusules abusives amb venciment anticipat no impediran que els bancs puguin presentar una nova execució hipotecària basada en l’aplicació de la llei del 2019, és a dir, amb l’impagament de les dotze quotes citades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.