Gran angular

A Europa hi manquen 20.000 dissenyadors

El 2017, aquest sector professional va créixer un 192% respecte l’any anterior

Nous productes i nous processos expliquen el dèficit de professionals

El disseny industrial és una professió de futur a Europa, fins al punt que actualment hi ha un dèficit de 20.000 dissenyadors, segons l’informe Global insights into the perception of the engineering sector, elaborat per Randstad.

Els redactors de l’informe atribueixen aquest dèficit al fet que les empreses necessiten desenvolupar nous productes i nous processos de fabricació, adequats als anomenats “nous materials”, com el grafè o altres materials biodegradables i compostables.

Així mateix, l’informe també assenyala que les empreses tenen dificultats per cobrir aquests llocs de treball, ja que hi ha poca oferta formativa que estigui orientada a cobrir les necessitats específicament dedicades al disseny de producte.

L’informe esmentat, realitzat a partir d’enquestes a més de 200.000 adults en edat laboral de 32 països, situa el sector de l’enginyeria i el disseny de producte entre els cinc sectors més atractius en els quals treballar actualment, amb ciències de la vida, tecnologies de la informació, automoció i els béns de consum d’alta rotació.

El disseny i les arts gràfiques l’any va créixer un 192% el 2017 respecte de l’any anterior. Segons la visió de fonts de Deusto Formación, “la gran competitivitat del mercat de consum fa necessaris perfils molt creatius que facin destacar els productes d’una marca respecte dels de la competència i siguin capaços de buscar idees que aportin valor, diferenciació i solució de problemes.” Segons aquesta interpretació, la irrupció dels nous materials i les noves maneres de fabricació, com la impressió 3D, seran els grans aliats per al disseny de producte.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.