Política

La UE s’obre a un altre ajornament del ‘Brexit’

Els 27 estats de la Unió Europea s’han mostrat favorables a concedir “en principi” una nova pròrroga del Brexit, però no han arribat a un acord sobre la seva durada, a l’espera que Londres confirmi si celebrarà eleccions al desembre. Després de la reunió dels ambaixadors d’ahir a Brussel·les, el cap negociador europeu del Brexit, Michel Barnier, ha explicat que continuaran discutint sobre la pròrroga la setmana que ve. Des de la Comissió Europea asseguren que seguiran els esdeveniments a Londres, on el govern pretén sotmetre a votació, dilluns que ve, la proposta d’eleccions, segons informa la premsa britànica. El primer ministre, Boris Johnson, que no té majoria, necessita dos terços de la Cambra dels Comuns per convocar els comicis.

Arran del bloqueig de la cambra britànica a la tramitació ràpida de l’Acord de Retirada que volia impulsar, el premier es va veure forçat a demanar l’ajornament del Brexit més enllà de la data prevista, el 31 d’octubre. Alhora va reclamar eleccions anticipades a canvi de concedir més temps als diputats per debatre l’acord del Brexit abans del 6 de novembre, quan s’hauria de dissoldre la cambra. Segons Johnson, si el Parlament no avalés la llei del Brexit abans de la seva dissolució, serien els votants els que “resoldrien la situació” mitjançant les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.