Gran angular

La renda vitalícia guanya pes

Acumulen un volum d’estalvi gestionat de 2.579 milions d’euros

Les rendes vitalícies, de mica en mica, estan guanyant protagonisme com a sistema de previsió complementari: fins al mes de setembre passat, 29.232 persones més grans de 65 anys de tot l’Estat van transformar els diners guanyats amb la venda de patrimoni, com ara un segon habitatge o fons d’inversió i accions en una font garantida d’ingressos de per vida. Aquestes rendes vitalícies acumulen un volum d’estalvi gestionat de 2.579 milions d’euros.

Segons ICEA, l’associació que aplega les entitats asseguradores, el creixement de les rendes vitalícies està directament vinculat als avantatges fiscals que es van fixar per a aquest producte financer a la darrera reforma de l’IRPF.

Tal com informa ICEA, les rendes vitalícies i temporals constitueixen en aquests moments el producte més rellevant en termes d’estalvi gestionat, tot acumulant unes provisions tècniques de 89.931 milions d’euros, un 2,28% més que fa un any.

D’altra banda, segons les dades d’ICEA, en acabar el tercer trimestre, les asseguradores gestionaven 239.539 milions d’euros dels seus clients, després d’anotar un increment interanual del 3,73%. D’aquesta quantitat, 194.571 milions corresponen a productes d’assegurança, un 3,68% més. Els 44.968 milions restants constitueixen el patrimoni dels plans de pensions, la gestió dels quals ha estat encomanada a entitats del sector. Aquest darrer importo és un 3,93% superior al que es va anotar durant l’exercici anterior en aquestes mateixes dates.

Cal destacar com pugen les assegurances individuals d’estalvi a llarg termini (SIALP). Aquestes pòlisses, popularment conegudes com a Plans d’Estalvi 5, movien en acabar setembre 4.234 milions, i creixen un 17,68% amb caràcter interanual.

L’evolució dels plans individuals d’estalvi sistemàtic (PIAS) també crida l’atenció: van assolir al tancament del tercer trimestre els 14.225 milions i registren un creixement interanual del 6,75%. Els capitals diferits van anotar una alça del 2,18% i acumulen 50.825 milions d’euros.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.