Empreses

Covestro inverteix 18,5 milions a Barcelona

La multinacional química dona valor estratègic a la planta barcelonina

La companyia compta amb 400 treballadors a Catalunya

El fabricant de polímers Covestro ha aprovat inversions per valor de 18,5 milions d’euros en el seu centre de producció d’especialitats de Barcelona, que es duran a terme durant els anys 2020 i 2021.

La companyia té previst integrar en les seves actuals instal·lacions una etapa de destil·lació en alt buit, especialment complexa i flexible, que permetrà que alguns components que no es fan servir en el producte final de poliuretà siguin condensats i reincorporats com a matèria primera reciclada. Així, se n’obtindran revestiments, adhesius, elastòmers i escumes aïllants de gran rendiment per a la indústria de l’automoció, construcció, tèxtil, òptica o cosmètica.

D’aquesta manera, Covestro confirma la seva aposta per Barcelona i pel sector d’especialitats industrials, i cal recordar que el 2018 ja va fer diverses inversions, per valor de 5,5 milions d’euros. L’objectiu és convertir la planta en una instal·lació flexible, capacitada per llançar nous productes, més enfocats a la sostenibilitat i la química ecològica. Com assegura Fernando Peirón, director de la fàbrica de Covestro a Barcelona, “amb aquesta inversió, estenem el nostre compromís amb una producció sostenible basada en l’economia circular que compleixi amb els cada cop més alts estàndards de qualitat que ens marquen els nostres clients.”

Amb una facturació de 14.600 milions d’euros el 2018, Covestro se situa entre les més grans empreses de polímers del món. Compta amb 30 centres repartits per tot el món i a finals del 2018 tenia 16.800 empleats.

A Catalunya, Covestro té dos centres de producció, que ocupen 400 persones. Al Parc Químic de Tarragona compta amb un centre de producció d’MDI, precursor necessari per produir escumes de poliuretà; un centre logístic de distribució d’àcid clorhídric i altres infraestructures. A Barcelona, la seva planta es dedica a fabricar i comercialitzar reïnes i poliisocianats per a recobriments, adhesius i especialitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.