Gran angular

Creixen les rendes vitalícies

El 2020 es doblaran les operacions, que arribaran a les 450

Un altre atractiu és un tractament fiscal molt favorable

Les operacions de renda vitalícia immobiliària es doblaran a Catalunya l’any 2020, fins arribar a les 450, amb un volum de negoci de 112,5 milions d’euros, segons les previsions de Vittalias, empresa que compta amb una quota de mercat del 15%.

Les raons d’aquest creixement, segons Sergio Seisdedod, director general de Vittalias, cal trobar-les-en “els dubtes sobre la sostenibilitat del sistema de pensions manifestades en públic tant per pel Banc d’Espanya com per Brussel·les, que han determinat que s’hagi incrementat el nombre de consultes de propietaris d’immobles sobre les contraprestacions derivades de subscriure una renda vitalícia immobiliària.” Aquest producte consisteix en un contracte mitjançant el qual les persones més grans de 70 anys perceben una renda durant la resta de la seva vida a canvi del traspàs de la propietat del seu habitatge, però tot mantenint-ne el dret d’ús.

De les 211 operacions materialitzades a Catalunya, la majoria s’han localitzat a Barcelona capital, en immobles amb un valor de mercat superior als 250.000 euros. Les dades de les rendes gestionades per Vittalias el 2018-2019 indiquen que la renda atorgada a les persones que realitzen operacions de renda vitalícia immobiliària estan al voltant dels 1.000 euros mensuals. Les dades de l’Idescat indiquen que la pensió mitjana de jubilació a Catalunya se situa en 1.008 euros el 2019.

Més enllà de l’ingrés d’una renda extraordinària, Sergio Seisdedos destaca que com a gran atractiu de la renda vitalícia immobiliària el seu tractament fiscal: “la no tributació a l’IRPF per la venda d’habitatge habitual per a més grans de 65 anys és especialment atractiva per als jubilats, atès que el valor de l’operació és net.”Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.