Economia

Èxit del debut a borsa d’Holaluz

El grup entén el mercat alternatiu com un “trampolí” cap al continu, al qual vol passar “al més aviat possible”

La comercialitzadora catalana d’energia Holaluz va debutar ahir al mercat alternatiu borsari (MAB) en el que els seus responsables van definir com “l’inici” d’un procés que culminarà “al més aviat possible”, en paraules de la presidenta i cofundadora, Carlota Pi, quan Holaluz salti al mercat continu. De moment, la d’ahir va ser l’operació de més envergadura de sortida al MAB. L’energètica nascuda, en paraules dels seus fundadors, “amb la filosofia d’un món amb energia 100% renovable, ja va començar la seva capitalització fa temps i compta amb inversors de pes com el fons Axon o l’entitat de previsió sectorial basca Geroa i ha completat una ampliació de capital de 30 milions, més 10 milions secundaris, subscrita per inversors locals i internacionals.

L’estrena al MAB, amb un 25,25% del capital, es va fer amb un valor de sortida de 160 milions i un preu per acció de 7,78 euros, que en els primers minuts van pujar a 9.

Pi va expressar el desig d’arribar el 2023 al milió de clients i 50.000 instal·lacions d’autoconsum, un dels segments del negoci que veu amb més recorregut, així com una facturació de 1.000 milions anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.