Política

Maroto garanteix “diàleg” amb Catalunya però sempre “dins de la llei”

La ministra espanyola d’Indústria manifesta el “compromís” de l’executiu de Sànchez per “abordar les reformes estructurals que necessiten Espanya i Catalunya”

La secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas-Guix, demana “una taula de diàleg real” i “màxim respecte” per cadascuna de le ideologies

Ofertes de diàleg a les dues parts de la taula: per part del govern espanyol i del català.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha garantit aquest divendres el “diàleg i l’acord” del govern espanyol amb Catalunya, però sempre “dins de la llei”. A més, Maroto ha avançat que Pedro Sànchez es compromet a “abordar les reformes estructurals que necessiten Espanya i Catalunya”, tot i que no ha concretat quines haurien de ser.

Al seu torn, la secretària d’Economia de la Generalitat, Natàlia Mas-Guix, s’ha mostrat favorable a l’oferta de Maroto però ha reivindicat “una taula de diàleg real”. En aquest context, ha reclamat que la negociació s’afronti amb “el màxim respecte per la ideologia de cadascú”. “Respectar el punt de partida és una fortalesa”, ha reblat Mas-Guix.

La número dos d’Economia s’ha mostrat “optimista” amb les negociacions dels pressupostos catalans. Tot i que “les negociacions es van interrompre” per les eleccions espanyoles, Mas-Guix ha anunciat que “ja s’han reprès” i ha apuntat que “aviat” hi podria haver un acord per aprovar els números de cara al 2020.

D’altra banda, Reyes Maroto ha acusat ERC d’haver bloquejat els pressupostos espanyols el 2019. Segons la ministra, calia un “debat constructiu” sobre els pressupostos del 2019 però no hi va ser perquè “s’havia de desestabilitzar el govern” i la manera per fer-ho era “rebutjar els pressupostos”.

La titular d’Industria ha lamentat que els republicans no estudiessin a fons les propostes “progressistes” del PSOE i això va acabar derivant en una nova convocatòria d’eleccions.

Mas-Guix demana relaxar el dèficit

La secretària d’Economia ha aprofitat la sessió inaugural de la XXIV Trobada d’Economia de S’Agaró per demanar al govern espanyol que canviï l’estratègia de dèficit a les comunitats autònomes per evitar que els límits d’endeutament i despesa per tal que no “ofeguin” als governs autonòmics.

Mas-Guix ha defensat que se separin “les inversions productives” dels sostres de dèficit per tal de no pagar “un preu molt alt en pèrdua de competitivitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.