Gran angular

Pimec creu que l’empresa catalana gaudeix de bona salut

“L’evolució de l’economia catalana és bona, han crescut les exportacions respecte al 2018 i les empreses gaudeixen de bona salut”. Així ho ha dit el president de Pimec, Josep González, en un esmorzar amb la premsa, que ha assegurat que des del 2017 l’economia catalana ha anat millorant i ha afegit que “és cert que hi ha una desacceleració que ara s’està aturant, però no una recessió”. A més, ha lamentat que aquest 2019 s’ha produït un repunt de la morositat, pel que ha instat el nou govern a activar d’una vegada el règim sancionador.

El president de la petita i mitjana empresa ha dit que la conjuntura va millorant perquè les exportacions segueixen creixent, es crea ocupació i té la convicció que el 2020 encara milloraran més les condicions per al creixement. González, que ha demanat un esforç a l’administració, diu que és una urgència l’aprovació dels pressupostos tant a l’Estat, com a la Generalitat i també a l’Ajuntament de Barcelona. A més, ha dit que s’ha constatat que el “procés català no ha afectat la situació econòmica catalana.”

En el marc de l’esmorzar, el director de l’Observatori de la Pimec, Modest Guinjoan, ha presentat l’informe “Resultats de les Pimes manufactureres catalanes 2000-2017”, que descriu l’economia i les finances de les empreses industrials manufactureres durant aquest període de temps a través dels estats comptables de les societats que han presentat aquesta informació al Registre Mercantil. Entre altres qüestions, el document destaca que la capitalització de la pime industrial és creixent: al capdamunt de tot hi trobem la indústria química i constata que les pimes amb una xifra de vendes més altes són les de les químiques i el material de transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.