Gran angular

La capital de la consciència

L’associació aspira a aconseguir cinc mil afiliats en un termini de dos anys per poder fer créixer el moviment, que es vol transversal

Xavier Ginesta, president des de l’agost de la Fundació Capitalisme Conscient Barcelona –l’únic capítol d’aquest moviment a Europa– i també de la firma catalana Voxel Group, s’ha proposat fer de Barcelona la capital mundial del pensament i la consciència. Ginesta ja va presentar el full de ruta a finals de l’any passat i es planteja dos anys de marge per donar cos i ànima a la idea, perquè agafi empenta i pugui caminar tota sola. “El motor que està transformant el capitalisme al model que defensa la Fundació és el salt d’un sistema econòmic basat en l’escassetat a una nova economia de l’abundància”, va afirmar Ginesta, que va assegurar que el capitalisme “està immers en un procés de transformació que provoca que la seva realitat actual s’assembli cada vegada menys a la seva definició fundacional”.

Per redreçar aquesta situació anòmala, es van reunir al Palau Macaya de Barcelona al novembre un centenar d’empresaris, directors generals i alts executius del panorama empresarial català. L’objectiu era debatre el present i futur del capitalisme en la societat actual i donar el tret de sortida al pla que Ginesta portava sota el braç.

La trobada va estar presidida per Raj Sisodia, fundador del moviment Capitalisme Conscient, i va incloure la participació, entre molts altres, d’Andreu Vilamitjana, de Cisco; François-Xavier Lacroix, de Danone; Ramon Pastor, d’HP; Josep Santacreu, de DKV; Silvio Elías, de Veritas; Oriol Vila, d’Holaluz; Ferran Rodés, d’Havas Media; Enrique García, de GVC Gaesco; Laia Guilera, de Manusa; Alexander Böhmcker, de Telemedicine Clinic; Elena Rico, de People & Planet Partners, i Paula Ospina, del Grup Tragaluz. Tots van incidir en la necessitat de fomentar en l’empresa el propòsit d’anar més enllà de la mera finalitat lucrativa, de promoure una economia que estigui al servei de tots i de comprometre’s fermament amb aquest objectiu.

“El món està canviant i, des de la Fundació, volem ser acceleradors d’aquest canvi”, va indicar Ginesta. Per fer-ho possible, va plantejar diverses actuacions: accions de divulgació del concepte de capitalisme conscient –proposen la primera de les trobades amb persones inspiradores per a aquest gener, amb Òscar Camps, fundador d’Open Arms–; creació de cercles sectorials, perquè la idea s’escampi per tots els sectors econòmics i socials del país “i poder fer d’acceleradors reals del canvi”, i l’objectiu més ambiciós: convertir Barcelona en la capital de la consciència al món. Per internacionalitzar la idea, ja treballen en l’organització d’un festival per a la tardor del 2021, “perquè la idea s’escampi arreu, amb música, tallers i la participació de pensadors de primera fila mundial”. Encisador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.