Política

Junqueras demana al Suprem que pregunti al TJUE pel compliment de la sentència

La defensa del líder d’ERC vol que Marchena pregunti a Luxemburg si podia dictar sentència un cop Junqueras ja era eurodiputat i tenia immunitat

Andreu van den Eynde, advocat d’Oriol Junqueras, ha presentat aquest dimecres un recurs al Tribunal Suprem contra la decisió d’impedir al líder d’ERC d’assistir a Estrasburg aquest dilluns i poder ser eurodiputat, tal com demanava la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

L’advocat de Junqueras vol que Marchena pregunti a Luxemburg si ha aplicat la seva sentència segons la normativa de la Unió Europea i, el que és més important, si el Suprem podia dictar sentència el 14 d’octubre –un cop Junqueras ja era eurodiputat, com li va reconèixer el TJUE– sense sol·licitar el suplicatori pertinent.

El passat 9 de gener, Marchena va argumentar que no calia demanar l’aixecament de la immunitat del líder d’ERC perquè el judici ja havia començat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.