Gran angular

El PIB català creixerà un 1,5% el 2020

Segons l’Observatori Regional de BBVA Research, Catalunya creixerà enguany un 1,5%, per assolir el 2% l’any vinent

El PIB de Catalunya creixerà enguany un 1,5%, segons la previsió de l’Observatori Regional de BBVA Research, que anticipa per al 2021 un creixement del 2%.

D’aquesta manera, Catalunya, que el 2019 va créixer un 1,7% segons el BBVA, enguany se situaria un xic per sota de la mitjana espanyola, de l’1,6%.

Segons aquestes previsions, que en línies generals afirmen que la desacceleració de l’activitat ja està tocant fons, a Catalunya, a més a més d’Andalusia, Madrid i el País Valencià, s’observa una certa atonia, en comparació amb el que passa a altres comunitats, en què el creixement de la inversió en béns d’equip, junt amb les exportacions, actuen de suport per estabilitzar el creixement. Hom espera que el 2021 la millora generalitzada de la demanda externa impulsarà les comunitats exportadores, com Catalunya. El repunt del consum intern, que ja era palès a finals del 2019, està donant suport al creixement a comunitats com Catalunya i Madrid.

L’estudi també assenyala que la despesa turística dels estrangers segueix mostrant una evolució positiva, recolzada en el creixement del turisme urbà, que ha afavorit especialment Catalunya, a més de Madrid, País Valencià i Balears.

En un sector industrial com l’automoció es fan evidents els canvis de regulació sobre el sector, i això fa que caiguin les vendes a l’exterior de cotxes a Catalunya. Pel que fa al sector immobiliari, els canvis en la regulació del mercat hipotecari haurien de contribuir al re punt del sector des de finals d’any.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.