Política

Torra denuncia un “nou atac judicial” guiat per la “venjança”

La defensa de Torra “prendrà les decisions oportunes contra aquest nou atac judicial que serà instruït pel mateix magistrat que en l’ocasió anterior”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat aquest dilluns ser blanc d’un “nou atac judicial” guiat “per la venjança i la ideologia”. En un comunicat, Torra ha sortit al pas de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’obrir-li una nova investigació, per no fer cas d’una ordre seva que l’obligava a retirar del Palau de la Generalitat una pancarta de suport als polítics presos amb un llaç groc.

En un acte, la sala civil i penal del TSJC ha decidit obrir la nova causa al president en considerar que presumptament “es va negar” a retirar una pancarta de suport als líders independentistes presos, fins que ho van fer els Mossos d’Esquadra per ordre de l’alt tribunal. Segons Torra, “els tribunals de justícia continuen la seva causa general contra l’independentisme motivada per raons polítiques”.

En aquest cas, assenyala, la pancarta “no es prohibia durant el període electoral” sinó que “s’obligava a retirar-la de la balconada del Palau de la Generalitat amb caràcter general i permanent”, de manera que “es demostra que el problema no era el període electoral ni la neutralitat de les institucions en una campanya electoral”, sinó que “l’Estat espanyol té un problema amb la llibertat d’expressió i la defensa dels drets fonamentals”. “Cal denunciar una causa més guiada per la venjança i la ideologia, que allunya cada vegada més la justícia espanyola dels estàndards europeus”, recalca el comunicat.

La defensa de Torra “prendrà les decisions oportunes contra aquest nou atac judicial que serà instruït pel mateix magistrat que en l’ocasió anterior”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.