Societat

Una amiga diu que Rosa Peral va usar 2 anells de compromís poc abans del crim

La testimoni diu que quan l’acusada va intuir que era el centre de la investigació, va mirar d’inculpar Pedro López

Una amiga íntima de l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Rosa Peral ha explicat aquest dijous que la principal acusada per l’assassinat del també policia Pedro Rodríguez portava dos anells de compromís tres setmanes abans del crim, un de la víctima i un altre del també encausat, Albert López.

Irene G. ho ha explicat davant el jurat popular de l’Audiència de Barcelona que jutja els amants Rosa i Albert per l’homicidi de Pedro, parella sentimental d’ella i el cadàver del qual va ser trobat dins d’un vehicle calcinat a prop del pantà de Foix el maig del 2017.

D’acord amb la testimoni, tres setmanes abans que es produís el crim, Albert li va lliurar un anell de compromís a Rosa “perquè s’ho pensés” i aquesta va decidir posar-se’l a una mà, mentre a l’altra portava el que li havia regalat abans el seu xicot Pedro Rodríguez.

Aquesta versió contradiu la tesi que ha defensat Rosa des que es va revelar el cas, segons la qual no tindria motius per assassinar Pedro perquè eren feliços junts, volien casar-se i tenir fills. En canvi, Irene ha apuntat avui que Rosa “tenia dubtes entre Pedro i Albert” perquè el primer era “una mica controlador”, “gelós” i “la lligava molt curt”. “Deia que l’Albert estava més afectuós però que Pedro tenia les seves coses. Que no és or tot el que brilla”, ha indicat.

L’amiga també ha explicat que, després de descobrir-se el cadàver, Rosa va insinuar que la “màfia” podria estar darrere de la mort, però més tard –quan ja intuïa que les indagacions apuntaven cap a ella– va infondre sospites sobre Albert, de qui va dir que era “agressiu”.

La testimoni ha matisat que, en general, Rosa no parlava sobre la seva vida personal de manera “directa” sinó que donava voltes perquè els interlocutors llegissin “entre línies” i arribava a explicar coses diferents en funció de qui tingués davant.

Rosa Peral i Albert López s’enfronten a una petició fiscal de presó de fins a 25 anys per presumptament “ordir un pla” per posar fi a la vida de Pedro, en el marc d’un triangle amorós que el Ministeri Públic defineix com una “xarxa de mentides, manipulacions i toxicitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.