Política

EL TEDH podria investigar les traves del Constitucional als recursos dels presos polítics

El president del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), Linos-Alexandre Sicilianos, ha recordat aquest dilluns que els estats tenen l’obligació de facilitar l’accés al tribunal

El president del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), Linos-Alexandre Sicilianos, ha recordat aquest dilluns que els estats tenen l’obligació de facilitar l’accés al tribunal.

Aquesta ha estat la resposta que ha donat a una pregunta de l’eurodiputada d’ERC Diana Riba sobre les suposades traves que el Tribunal Constitucional posa als presos polítics per accedir al tribunal amb seu a Estrasburg.

Sicilianos ha assegurat en una intervenció al subcomitè de Drets Humans de l’Eurocambra que si els arriba una demanda d’aquest tipus abordaran la qüestió. ’El tribunal haurà d’investigar i constatar si hi ha una infracció’, ha dit el president del tribunal, que ha afirmat que ja hi ha precedents de casos en què s’ha dificultat l’accés de presos al TEDH.

Durant la sessió del subcomitè, Riba ha preguntat al president del TEDH si el tribunal té mecanismes per detectar casos en què es pot estar obstaculitzant l’accés de persones empresonades al tribunal, en referència a la suposada estratègia del Tribunal Constitucional d’admetre recursos dels presos polítics per impedir que arribessin al tribunal d’Estrasburg.

Avui s’ha sabut a través d’una filtració que hauria sorgit des del mateix Tribunal Constitucional que el màxim organisme judicial espanyol hauria establert una estratègia per admetre a tràmit tots els recursos dels presos polítics catalans per retardar la seva resolució amb l’objectiu d’impedir la internacionalització del judici contra el procés i que aquest pogués arribar a Estrasburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.