Política

Torra demana apartar el jutge de la nova causa pels llaços perquè el troba afí al PSC

El president al·lega que els socialistes tenen una “obsessió política” per apartar-lo del Govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha plantejat la recusació del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos, que instrueix la seva nova causa pels llaços grocs, per la seva “estreta vinculació” al PSC, partit que té una “obsessió política” a apartar-lo del Govern.

Així ho sosté Torra en tres escrits, als quals ha tingut accés Efe, remesos al TSJC en què demana que s’aparti de la nova causa que té oberta, per no retirar els llaços grocs, l’instructor i els dos magistrats que també van integrar la sala d’admissió, el president Jesús Maria Barrientos i Mercedes Armas, que ja el van condemnar en el seu altre procediment per no retirar a temps aquests símbols.

Torra ja va presentar la setmana passada un recurs de súplica contra la interlocutòria del TSJC, del passat 3 de febrer, que va acordar obrir-li una nova causa per negar-se a retirar una pancarta amb un llaç groc i el lema “Llibertat presos polítics i exiliats”, com li havia ordenat l’alt tribunal català, pel que van ser els Mossos els que la van haver de treure del balcó del Palau de la Generalitat.

En aquest nou procediment obert, la defensa de Torra adverteix que l’instructor Carlos Ramos és alhora “jutge i part”, cosa que “no augura res de bo” per al president català, que “ni de bon tros percebrà que aquesta causa s’instruirà amb la independència i imparcialitat degudes”.

Com ja va fer sense èxit en dues ocasions en l’anterior causa pels llaços, en la qual també va demanar apartar l’instructor –que era també Carlos Ramos–, Torra recorda que aquest magistrat va ser designat entre una terna proposada pel Parlament, a petició del PSC, formació que, insisteix, té una “obsessió política” perquè convoqui eleccions o dimiteixi.

Després invocar la “sòlida” jurisprudència de Tribunal Europeu de Drets Humans, la defensa Torra assegura que no “hi ha dubte” que és “absolutament legítim, racional i natural” que el president català “tingui seriosos dubtes” sobre la imparcialitat de l’instructor.

En la mateixa línia, Torra també planteja la recusació dels altres dos magistrats que, al costat de Ramos, van signar la interlocutòria en què li obrien investigació per no complir l’ordre judicial de retirar la pancarta: el president del TSJC Jesús Maria Barrientos i la magistrada Mercedes Armas.

Torra al·lega que tant Barrientos com Armas van formar el tribunal que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació per desobediència, en aquest cas a la Junta Electoral Central (JEC), per no retirar a temps els llaços grocs dels edificis públics en període electoral, pel que creu que se’l priva d’un jutge imparcial, donat el paral·lelisme entre els dos casos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.