Economia

La patronal química de Tarragona respecta però no comparteix la vaga d’aquest dimecres

Demana que no es posi en dubte la seguretat a les empreses químiques arran de l’explosió a Iqoxe

L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) respecta la vaga convocada aquest dimecres a les indústries de el sector químic de Tarragona després de l’explosió d’Iqoxe, però no comparteix els motius de la protesta, en defensar la qualitat laboral de la indústria química d’aquesta demarcació.

En un comunicat, l’AEQT subratlla que la vaga “no és el camí eficaç per aconseguir millores, atès que ja hi ha moltes taules de diàleg obertes on s’estan treballant” les demandes plantejades.

Els sindicats de les químiques de Tarragona han convocat aquesta vaga per reclamar més seguretat a les plantes i també de cara a la població, tot això després de l’explosió en la química Iqoxe, que va causar la mort de dos empleats i d’un veí del barri de Torreforta de Tarragona.

“La indústria química de Tarragona té uns nivells de qualitat laboral molt per sobre de la resta de sectors econòmics”, ressalta la patronal AEQT, que subratlla que manté “intacta la seva oferta i voluntat de diàleg amb els sindicats”.

La patronal química insisteix que continua defensant arribar fins al final en la investigació de l’accident de Iqoxe i en millorar la gestió de les emergències i la coordinació entre tots els agents implicats.

Així mateix, la patronal demana que no es posi en dubte la seguretat de les companyies i considera “esbiaixat” generalitzar a partir de situacions “puntuals o excepcionals com la viscuda”, que ha de servir d’aprenentatge per millorar la gestió de el risc d’una manera més efectiva, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.