Política

El TSJC dóna quinze dies a Jové i Salvadó perquè aportin les fiances

El tribunal els reclama prop de 4,5 milions d’euros per fets derivats de l’1-O

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat un termini de quinze dies perquè els diputats d’Esquerra Republicana Josep Maria Jové i Lluís Salvadó facin efectives les fiances derivades de l’1-O.

En dues resolucions diferents, un per a cada un dels acusats, el tribunal demana Jové 2.888.881,50 euros per les “despeses corresponents a la realització del referèndum il·legal”. A aquesta quantitat se li ha de sumar 1.634.785,42 euros que els demanen a tots dos de manera solidària ‘per responsabilitat civil’.

La magistrada els ha declarat processats per desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets. En cas que no paguessin els diners, se’ls embargarien tots els béns de propietat.

ERC ha fet una petició a través del seu compte de twitter per demanar col·laboració perquè la Caixa de Solidaritat aconsegueixi els diners i evitar així l’embargament de béns dels dos acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.