Política

El Senat aprova definitivament l’objectiu de dèficit i el sostre de despesa del govern de Sánchez

Aquest tràmit, culminat amb èxit, és el pas previ a la presentació dels pressupostos generals de l’Estat

Tal com van fer al Congrés, ERC s’ha abstingut i JxCat ha votat en contra

El Senat espanyol ha aprovat definitivament l’objectiu de dèficit i el sostre de despesa del govern de Pedro Sánchez, pas previ a la presentació dels pressupostos generals de l’Estat.

El Congrés ja va donar llum verda als objectius d’estabilitat pressupostària del 2020 i per al període 2021-2023. I ara, amb l’aval del Senat l’executiu espanyol, conclou amb èxit el tràmit parlamentari.

S’ha aprovat amb 133 vots afirmatius (PSOE, PNB i partits regionalistes), l’abstenció d’ERC i EH Bildu i el vot en contra de la dreta espanyola (PP, Cs i Vox), de JxCat i UPN.

En la seva intervenció inicial al ple d’aquest dimecres a la tarda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha demanat a la dreta que expliquin per què volen “bloquejar” i ha defensat que l’anterior objectiu del PP era “impossible de complir”. Als partits amb dubtes –en referència a JxCat– els ha dit que “no entendria que compartissin el «no pel no» de la dreta”.

El portaveu de JxCat al Senat, Josep Lluís Cleries, ha justificat el seu rebuig pel fet que l’Estat es negui a pagar la liquidació de l’IVA del 2017. “Si volen els vots de JxCat saben que ho han de negociar perquè no els regalarem”, ha avisat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.