Gran angular

Tech Spirit Barcelona mostra la força de l’ecosistema emprenedor

Més de 15.000 persones participen en les jornades organitzades arran de la cancel·lació del MWC Hi assisteixen al voltant de 200 fons de capital risc

MWCapital i ACCIÓ organitzen més 1.200 reunions entre empreses i inversors

“Res ens pot aturar ara.” La frase lluïa a les samarretes que la iniciativa Tech Spirit Barcelona va posar a la venda a un preu de 5 euros durant l’esdeveniment, que va tenir lloc del 23 al 27 de febrer. La recaptació va anar destinada íntegrament a l’ONG Casal dels Infants, per renovar els seus equips informàtics. Tanmateix, la frase també indica l’esperit que va regnar en l’esdeveniment alternatiu a la fira d’emprenedors 4YFN, cancel·lada juntament amb el Mobile World Congress, i que l’ecosistema emprenedor català va organitzar en un temps rècord.

Tothom es va posar mans a l’obra. Organitzat per Barcelona Tech City, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el govern de l’Estat, la Mobile World Capital Barcelona, el Consorci de la Zona Franca i la Cambra de Comerç de Barcelona, i amb el suport de moltes empreses i entitats públiques i privades, l’esdeveniment va incloure més de 100 activitats, amb la participació de prop de 60 ponents nacionals i internacionals i de més de 200 inversors de fons de capital risc.

L’escenari principal va ser la Llotja de Mar, on es van concentrar més de 45 activitats. La resta d’esdeveniments, que van superar els 108, es va repartir per diferents indrets de la ciutat, des de les seus d’universitats, museus i escoles de negoci, fins a les sales de Borsa de Barcelona, Cibernàrium, Canòdrom i el Pier01.

L’ecosistema emprenedor català es va mostrar ben viu i va fer bullir la ciutat. “Des de Barcelona Tech City, com a impulsors de la iniciativa, volem destacar el suport cohesionat, el compromís i la il·lusió de totes els administracions, institucions, empreses, participants i emprenedors que han fet possible que Tech Spirit Barcelona hagi estat un èxit rotund”, va afirmar Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City en la cloenda.

Futur de talent.

Es va parlar d’emprenedoria disruptiva de tots els sectors, de blockchain, intel·ligència artificial, indústria, 5G, mobilitat urbana, inversions i finançament. Es van poder escoltar veus expertes, com la de l’innovador xef Ferran Adrià i del professor emèrit de Berkeley i gran coneixedor de les tendències a Silicon Valley Jerome S. Engel, que va compartir escenari amb Oscar Sala, director del programa emprenedor The Collider, de la Mobile World Capital Barcelona. Durant la seva intervenció, Engel va destacar la importància del coneixement i del lideratge, i va assegurar que si continua amb l’embranzida que porta i segueix creixent, “Barcelona arribarà a ser una de les principals capitals tecnològiques del món d’aquí a pocs anys”.

El talent corria pels passadissos de la Llotja de Mar. Unicorns nascuts a Barcelona, com Glovo i eDreams donaven el testimoni a uns altres que han enfilat el camí per ser-ho ben aviat, com ara Holaluz, Badi, Housfy, SocialPoint i TravelPerk.

El finançament de les start-up que es troben en fases avançades va ser una de les qüestions més esmentades durant les jornades. L’escalabilitat dels nous negocis, el pagament per subscripció de nous serveis i aprofitar els avantatges que ofereixen els territoris més pròxims físicament o culturalment per començar l’expansió van ser alguns dels consells oferts per inversors. En aquest sentit, ACCIÓ va organitzar més d’un miler de reunions de negoci en què van participar 450 empreses que volien trobar inversors, socis o clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats. D’altra banda, en l’speed dating organitzat per la MWCapital al Cibernàrium es van realitzar més de 800 entrevistes i hi van participar 24 empreses, entre les quals, CaixaBank, Everis, Zurich i Wofu.

“Hem demostrat que a Barcelona tenim molt talent i casos d’èxit, però en aquest ecosistema, el MWC i el 4YFN són peces clau i esperem que tornin amb força l’any vinent”, va reblar Vicente.

Visibilitat

Les dones reben un impuls

Durant el Tech Spirit Barcelona es va presentar oficialment Impulse4Women, la plataforma que neix per connectar la dona emprenedora amb el món inversor. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre que treballarà –en línia i presencialment–, amb les dones que vulguin emprendre en tecnologia o en projectes d’impacte social perquè arribin a inversors i empreses que hi puguin estar interessats en l’àmbit global.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.