Societat

Rosa Peral: “Espero que l’assassí de Pedro pagui i que no es cometi una injustícia”

L’acusada pel crim de la Guàrdia Urbana diu que sempre ha “arreglat” els “problemes” de manera “civilitzada i lògica”

L’acusada pel crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, ha acabat la seva paraula final afirmant que sempre ha “arreglat” els “problemes” de manera “civilitzada i lògica”. “Espero que realment l’assassí que ho va fer ho pagui i que no facin una injustícia, jo no tenia cap motiu per fer res a Pedro, per la meva part era l’única persona que tenia al costat i que m’estimava”, ha advertit al jurat popular.

Peral ha començat criticant que considera que s’han “vulnerat” els seus drets durant el judici perquè s’han denegat les proves i els testimonis a favor seu. “La veritat és que a mi m’agradaria que es fes justícia, Albert va fer el que va fer i això no és encobrir”, ha dit en relació amb l’altre acusat, Albert López, a qui ha volgut assenyalar. Peral ha criticat també que s’hagi dit que la relació amb Albert era “incipient quan no n’hi ha hagut en cap moment”. “Que es deixin de centrar en això, que no és el centre”, ha demanat.

Durant els deu minuts el jutge l’ha interromput en diverses ocasions mentre pronunciava les seves paraules per videoconferència des d’una sala del mateix edifici, on l’han traslladat després d’arribar amb “símptomes”. “No té lògica que diguin que he fet una barbaritat a la persona que estimo” han estat les seves darreres paraules. “Estic nerviosa, no em trobo molt bé, segur que la meva lletrada ja ha dit tot perfectament”, ha dit després d’una de les interrupcions del jutge.

Per la seva banda, l’altre acusat pel crim de la Guàrdia Urbana, Albert López, ha dit durant l’última paraula del judici que la seva “culpa” fou “ser un ’tontoldelbote’” perquè es va limitar a ajudar a encobrir el crim després que Rosa Peral li ho demanés. “No hi tinc res a veure, poden donar-hi les voltes que vulguin”, ha exposat López sobre la seva participació. En un to tranquil i educat, s’ha dirigit a l’acusació particular que representa la família de la víctima donant el pesam per la mort de Pedro Rodríguez i afegint que està “tremendament avergonyit” per la seva “actitud de no dir res” que “va ser fruit del segrest emocional”. “No érem amics i no he pretès mai que semblés això però que li transmetin a la família perquè ningú mereix morir així”, ha reblat.

Ha dit que li va “sobresaltar” la primera vegada que el van situar cremant el vehicle o les imatges del cos carbonitzat. “Vaig tardar mesos en passar aquella pàgina, d’haver de veure una imatge tant cruel”. Ha afegit que ha intentat “guardar la compostura” mentre escoltava que se’l tractava de “cavernícola” però que entén que el fiscal “ho deia amb tot el respecte”.

López ha tingut paraules d’agraïment al jutge, les parts i el jurat, a qui ha agraït que un dels membres li deixés el carregador del mòbil per poder demostrar que va donar el seu ‘pin’ correcte perquè els investigadors poguessin accedir al seu telèfon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.