Política

El TJUE resol contra els abusos a personal interí

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va avalar ahir la protecció dels treballadors que ocupen un lloc interí durant anys i de forma ininterrompuda i als quals no s’ha assignat la plaça vacant de manera definitiva perquè no s’ha fet un procés de selecció. L’alt tribunal constata abusos per part de l’administració espanyola a aquests treballadors i delega als tribunals de l’Estat decidir la sanció per aquesta pràctica, incloent-hi el reconeixement d’una indemnització dissuasiva. El TJUE es pronuncia així arran de diversos casos, com el d’uns treballadors del servei de salut de la Comunitat de Madrid que feia “molt de temps” que treballaven amb contractes de durada determinada i que havien demanat que els reconeguessin la condició de personal estatutari fix o una altra de semblant. Quan els van denegar aquest reconeixement van recórrer a un tribunal de Madrid, que va preguntar al TJUE sobre com s’havia d’interpretar la clàusula de l’acord marc per als treballadors de durada determinada que recull mesures per prevenir un ús abusius d’aquests contractes.

L’alt tribunal, amb seu a Luxemburg, sosté que el fet que un treballador públic hagi consentit l’establiment de successives relacions de servei de durada determinada no el priva de la protecció que li garanteix l’esmentat acord marc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.