Empreses

Plasticband duplica producció per servir sectors estratègics

El fabricant de maquinària per a embalatge opera les 24 hores assistir els sectors de farmàcia, alimentació i altres

Plasticband, un dels principals productors de maquinària i consumible per a embalatge, ha decidit duplicar la producció per donar servei a sectors clau durant la crisi de la COVID-19, com ara alimentació, farmàcia i altres.

L’empresa de Granollers ha decidit operar les 24 hores per fer la màxima producció amb el mínim de persones per metre quadrat. Val a dir que Plasticband va implantar les primeres mesures per fer fronta a la crisi sanitària el 10 de març, abans que es decretés l’estat d’alarma. La flexibilitat, que es sintetitza en el mètode del Lean Manufacturing ha estat sempre un dels trets característics de la companyia vallesana, que s’ha proposat que durant aquest període la fàbrica no aturi cap de les seves seccions.

La fàbrica s’ha organitzat en sis cèl·lules independents que treballen connectades telemàticament però no coincideixen mai físicament. D’aquesta manera, si una cèl·lula cau, les altres poden seguir produint. Així, la fàbrica està treballant les 24 hores del dia per tal d’assolir màxima producció amb el mínims de persones per metre quadrat, i així evitar contagis.

Per poder protegir els treballadors, a més de subministrar mascaretes, guants, ulleres i altres EPIs, diàriament es desinfecta tota l’empresa i les portes d’accés cada 5 hores. A més a més, certes recepcions i expedicions es posen en quarantena i hi ha uns protocols molt estrictes per evitar contagis.

“El personal de comercial, màrqueting, oficina tècnica, disseny, administració, finances, etc. treballa al 100 per cent des de casa i, en alguns casos, estem notant augments de productivitat. La reducció de reunions presencials i l’eliminació de desplaçaments i interrupcions, en alguns casos està sent força positiva”, segons explica Jordi Guimet, director general de Plasticband.

La companyia ha contactat amb més de 3.000 empreses que són clients del sector agrícola, alimentació, logística, farmàcia, química i tèxtil per donar-los el seu suport i informar-los que, en cas de mancança de materials, seran els primers sectors als quals abastiran en detriment d’altres menys estratègics per l’emergència. Plasticband està complint amb totes les comandes que entren, tot i que en aquests sectors l’augment de la demanda ha estat significatiu. Ara mateix la producció està anant en un 85% a les empreses d’aquest sector, quan abans suposaven un 40%.

“Hem informat al nostre equip que, lluny de la tendència general, entre tots farem el possible per no haver de fer cap ERE o ERTE i per això és crítica la seva implicació”, afirma Guimet. Afegeix que “la implicació de tot l’equip està essent excepcional, ja que en un moment com aquest amb tanta complexitat per operar la fabricació durant 24 hores, l’habilitat dels equips és transcendental. Estem convençuts que igual que amb la crisi del 2009, amb tot això que ens està passant sortirem molt reforçats com a empresa i per tant estarem més preparats per afrontar els importants reptes que ens vindran”, conclou Guimet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.