Política

Els EUA sumen 3,1 milions d’aturats l’última setmana

La xifra de desocupació acumulada durant les darreres sis setmanes equival al 22% de la població activa

Califòrnia, Texas, Geòrgia i Nova York, els estats més colpejats per la crisi

Més de 3,1 milions de persones van sol·licitar el subsidi per desocupació als Estats Units durant la setmana passada, amb la qual cosa ja són més de 33 milions de treballadors els que han iniciat aquests tràmits en les últimes sis setmanes, segons va informar ahir el Departament de Treball.

Les sol·licituds setmanals de prestacions per desocupació van assolir un màxim de 6,86 milions l’última setmana de març i han anat disminuint gradualment, mentre continua l’impacte econòmic de la pandèmia de Covid-19 en l’economia nord-americana.

La xifra acumulada en sis setmanes equival al 22% de la població en edat de treballar. La mitjana de sol·licituds en quatre setmanes, que compensa les variacions setmanals, va baixar a 4,17 milions en la setmana que va concloure el 2 de maig, contra els 5,03 milions de mitjana de la setmana anterior.

L’informe del govern assenyala que els increments més grans en les demandes de les prestacions per desocupació es van produir als estats de Califòrnia, Texas, Geòrgia i Nova York. Pel que fa a la xifra de persones que ja percebien el benefici durant la setmana que va acabar el 25 d’abril, va pujar a 2,23 milions, contra els 1,8 milions de la setmana anterior.

Les xifres corresponents a la prestació per desocupació mostren només un aspecte parcial del mercat laboral nord-americà, ja que no inclouen milions de treballadors independents i subcontractistes.

El Departament de Treball donarà a conèixer avui les dades de l’índex de desocupació corresponent a abril, que s’espera que reflecteixin amb tota la seva cruesa els efectes de l’aturada econòmica ocasionada per les mesures de distanciament social i tancament de negocis adoptades per contenir l’expansió del nou coronavirus.

Després de registrar un índex d’un 4,4% al març, alguns analistes econòmics nord-americans calculen que la desocupació podria haver pujat fins a un 16% a l’abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.