Política

Pisarello creu que Calviño no posa en dubte la qüestió de fons de la reforma laboral i nega una crisi profunda al govern espanyol

Assenyala que el dilema no és si la reforma ha de ser total o parcial sinó quines són les mesures urgents

El secretari primer del Congrés i diputat d’Unides Podem, Gerardo Pisarello, considera que la vicepresidenta econòmica, Nadia Claviño, no ha posat en dubte la qüestió de fons de la reforma laboral quan ha dit que és “absurd i contraproduent” fer ara aquest debat. En una entrevista a Ràdio 4, Pisarello ha negat que hi hagi una crisi “en sentit profund” al govern espanyol i ha assenyalat que el dilema no és si la reforma laboral ha de ser total o parcial sinó quines són les mesures urgents. I s’ha mostrat obert a debatre sobre els “temps”. “Els debats existeixen però no hem d’exagerar. No hi ha res irresoluble”, ha conclòs per després recordar que la derogació de la reforma laboral està contemplada a l’acord del govern de coalició.

Pisarello ha defensat que ara és el moment d’abordar el debat sobre la reforma laboral. De fet, ha afegit que “ara és més necessari que mai posar-hi èmfasi” i ha argumentat que amb l’actual situació és “fonamental” garantir que el treball no es precaritzi encara més.

“En cap moment ningú ha posat en dubte la qüestió de fons perquè està reflectit en un acord de govern, que diu que s’ha de derogar la reforma laboral. Sobre això no hi ha dubte”, ha insistit tot i les declaracions de Calviño. Una altra cosa, segons Pisarello, són els ritmes dels canvis que s’han de fer. I sobre això, ha dit que cal seure i discutir perquè “es pot negociar sobre els ritmes dels acords”.

En referència a la reacció de les patronals, Pisarello les atribueix al fet que comencen a posicionar-se per saber en quins termes es produirà l’acord i s’ha mostrat convençut que “l’acord és possible”. Així mateix, ha admès que no es pot fer sense acord social.

El diputat dels comuns ha apostat per tenir una “mirada més llarga” i posar les coses “al seu lloc”. “Els debats existeixen i no crec que sigui una cosa necessàriament negativa, però no hem d’exagerar. No hi ha res irresoluble i hi ha un acord global signat fins del govern de coalició”, ha refermat. De fet, segons Pisarello, a vegades es generen “aquest tipus de discussions internes” però no veu raons per pensar que suposa una “crisi en sentit profund”.

Preguntat pet les declaracions de Calviño en contraposició amb les del vicepresident i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, Pisarello considera que no són contradictòries i ha afegit que “no es tracta d’una mesura pactada a les fosques” sinó d’un “recordatori” del que ja contempla l’acord de coalició entre el PSOE i Unides Podem.

Pel que fa al vot en contra d’ERC a la pròrroga de l’estat d’alarma, Pisarello ha dit que amb els mateixos arguments que defensaven podrien haver votat un ’sí’ crític i ha lamentat que els republicans estiguin massa pendents del “mirall retrovisor”, en referència a JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.