Economia

El GiG demana més mesures de reactivació

Arran de la profunda crisi econòmica i social pels efectes del coronavirus, el Grup Impuls per Girona (integrat per les cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, FOEG, Pimec Girona i el Fòrum Carlemany) ha fet arribar als ajuntaments gironins de més de 3.000 habitants, consells comarcals i Diputació una carta en què els demana mesures de reactivació econòmica per ajudar les empreses amb dificultats i evitar en els propers mesos “una veritable emergència social de proporcions incalculables”. Els membres del GiG consideren que “ara, més que mai, ha arribat el moment de la política local”. Un pacte polític per evitar lluites partidistes, escoltar els problemes i reivindicacions a les entitats econòmiques del territori i destinar els pressupostos d’ajuntaments i corporacions públiques a les empreses són alguns eixos que reclamen per mantenir el teixit productiu. D’aquí uns dies, el GiG, que es posa a disposició dels consistoris, els farà arribar un decàleg d’actuacions per exposar la visió del món de l’empresa.

Consideren “molt greu” no haver tancat La Torre

J.C.L

Pere Lluís Garcia, de Junts per Bescanó, considera que els fets ocorreguts al Local de La Torre la nit del 22 al 23 de maig són “molt greus” però encara més greu que l’alcalde no hagués tancat immediatament el local de manera cautelar, tenint en compte que és un local municipal. El regidor considera que “mantenir aquest local obert amb uns fets com aquests en ple estat d’alarma pot ser fins i tot negligent”. “Aquests fets són una falta de responsabilitat per part de tothom. Si per desgràcia es donés un rebrot amb 50 persones en un poble de menys de 5.000 habitants, podríem tenir un problema molt greu”, diu.El nostre grup estarem al costat de l’Ajuntament per qualsevol decisió que s’hagi de prendre per mantenir la seguretat dels nostres veïns i de la comunitat en general.

Dos joves estrangers atrapats a Girona

acn

La crisi del coronavirus ha sorprès molts catalans en altres països, però també ha deixat molts estrangers atrapats a Catalunya. És l’exemple de la Soledad Da Costa, una jove uruguaiana que avui hauria d’estar treballant en un restaurant d’Eivissa on preveia fer temporada, per pagar-se el viatge que està fent al voltant del planeta. Va arribar a l’octubre a Girona i esperava marxar a l’abril, però encara no ha pogut sortir, ja que la pandèmia li ho impedeix. En la mateixa situació es troba Alex Young, un jove dels EUA que confia poder tornar al juny cap a casa després d’haver renunciat a una feina a Màlaga aquest estiu. Tots dos s’han acabat quedant a Can Cocollona.

Trenta-un casos positius més a la regió de Girona

E.C

Segons les dades facilitades pels serveis de Salut el balanç de defuncions per Covid-19 a la regió sanitària de Girona es va incrementar ahir amb una mort més en relació amb el dia anterior i la xifra de víctimes mortals fins ara registrades a la regió s’eleva a 773. Segons l’última actualització de dades el nombre de casos positius acumulats a la demarcació sanitària és ara de 6.677, xifra que suposa un increment de 31 casos en relació amb les dades comunicades el dia anterior. El nombre de positius confirmats a residències és de 1.610. Les altes hospitalàries sumades a la regió sanitària de Girona se situen en 2.553.

Soledad Da Costa i Alex Young,

a Can Cocollona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.