Economia

Foment destaca que les dades de l’atur són de les pitjors de la sèrie històrica tot i el lleuger repunt de l’afiliació

La patronal insisteix que es prorroguin els ERTO més enllà del 30 de juny

Foment del Treball ha subratllat aquest dimarts que les dades d’atur del mes de maig recullen un dels pitjors registres en aquest mes de la sèrie història, tot i que ja s’han desafectat milers de treballadors dels ERTO, fet que ha ajudat un lleuger repunt de l’afiliació a la Seguretat Social i una moderació en el creixement de l’atur registrat de març i abril.

En aquest sentit, la patronal recorda que tradicionalment al maig es genera un gran volum de contractació de cara a la temporada d’estiu. La patronal catalana ha reiterat la necessitat de prorrogar els ERTO en els termes actuals més enllà del 30 de juny per a totes les empreses que es trobin en suspensió o cancel·lació d’activitats.

Altres mesures que reclama Foment del Treball és que s’adoptin mesures fiscals i de reduccions a les cotitzacions socials, a més de mantenir els “escassos mecanismes de flexibilitat” de la normativa laboral i impulsar “nous elements que permetin adaptar les condicions laborals a les noves situacions i casuístiques” un cop les empreses reprenguin l’activitat per adaptar els seus recursos humans a la nova normalitat.

Així mateix, la patronal considera “imprescindible” atorgar seguretat jurídica a les empreses i demana que s’aclareixin certs aspectes de l’aplicació de les “innombrables normatives publicades recentment”.

“Els escenaris de certesa, seguretat jurídica i estabilitat institucional són elements claus per retenir i atreure inversions generadores de llocs de treball”, assenyala la patronal, que demana al govern espanyol i als grups parlamentaris que aprovin urgentment mesures per evitar ERO, concurs de creditors i desinversions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.