Economia

Sánchez Llibre demana no “fer volar coloms” amb Nissan i treballar amb nous plans industrials

El president de Foment del Treball creu que cal seguir lluitant perquè l’empesa es quedi però admet que és difícil

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha demanat aquest dimarts no “fer volar coloms” amb la possibilitat que Nissan pugui reconsiderar la decisió de tancar les plantes de la Zona franca, Sant Andreu i Montcada i s’ha mostrat partidari de començar a treballar amb nous plans industrials.

Segons Sánchez Llibre, suggerir que Nissan es podria quedar és “autoenganyar-se”, tot i que alhora també és el plantejament inicial amb què treballa la patronal. El president de Foment ha assegurat les administracions van presentar un “bon pla” a la marca per a la seva continuïtat però ha recordat que la decisió final “no estava condicionada” exclusivament a aquest document.

Sánchez Llibre ha assenyalat que les administracions estan intentant que Nissan reverteixi la seva estratègia però ha indicat que també cal pensar que “potser això no passarà”. “Ho hem de lluitar, faltaria més però sobretot hem d’intentar garantir unes condicions de sortida digna per als millers de treballadors que han donat part de la seva vida per treballar en una empresa com Nissan”, ha comentat el president de la patronal.

Per això, ha apuntat la necessitat de començar a treballar amb un nou pla industrial, preferentment del sector de la mobilitat. El president de Foment del Treball ha destacat la ubicació de la planta de la Zona Franca, de la qual ha dit que és “sensacional” perquè està a prop del Port de Barcelona, de l’aeroport i de les autopistes. “Té unes possibilitats enormes”, ha comentat Sánchez Llibre, que de moment ha apostat per treballar per trobar un nou projecte “amb silenci i intentar ser pragmàtics”, ja que les administracions primer hauran de negociar la sortida final de Nissan i hi ha 30.000 treballadors a qui no “els podem donar falses expectatives”.

Tot i això, ha avançat que una de les empreses amb qui ha tractat la mesa de l’automoció és una empresa de la construcció que utilitza el mateix material de precisió que es fan servir en la fabricació de components per a vehicles. “D’entrada, és possible que tinguem un nou nínxol en el sector de la construcció”, ha afegit.

Sánchez Llibre ha recordat que des de fa unes setmanes s’ha constituït la mesa de l’automoció i la mobilitat, amb la participació de diferents agents del sector, entre ells Seat, el Clúster Industrial de l’Automoció, Seat o el Port de Barcelona, i que ja s’han reunit amb diferents entitats, com el RACC, Anfac o el Circuit de Catalunya, a més dels ambaixadors de potències asiàtiques com el Japó, la Xina i Corea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.