Economia

El Consell de Relacions Laborals crea un grup de treball per abordar el teletreball

Entre d’altres estudiarà garanties, temps de treball, drets de desconnexió, formació o perspectiva de gènere

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presidit aquest dijous el primer Ple del Consell de Relacions Laborals en línia, que ha aprovat la creació d’un grup de treball que abordarà el treball a distància i el teletreball.

Al grup hi participaran persones designades pel Govern, els sindicats CCOO i UGT i les patronals Foment del Treball i Pimec. Es tracta d’estudiar de forma transversal tots els aspectes que comporta el treball a distància i el teletreball després que la pandèmia de la Covid-19 hagi suposat un impuls per a aquesta mena de relació laboral.

Entre d’altres s’observaran els principis i garanties, el temps de treball, els equips i els espais, els drets de desconnexió, la seguretat, la salut, la formació, la protecció de dades i la perspectiva de gènere.

El resultat final del grup de treball, que comptarà amb la participació de persones expertes en els aspectes relacionats amb el treball a distància i el teletreball, s’espera que es vegi reflectit en un conjunt de recomanacions consensuades amb la inclusió de clàusules per a la negociació col·lectiva, una guia pràctica per a les empreses.

També tindrà vocació de fer propostes acordades que serveixin de base i aportin contingut per les futures regulacions que es puguin desenvolupar en la matèria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.