Política

El TC abordarà dimarts les peticions de Sànchez, Cuixart, Bassa, Rull, Turull i Forn per a la suspensió de la condemna

El ple també emetrà sentència sobre la llei del codi tributari de Catalunya

El Tribunal Constitucional (TC) abordarà al ple que comença aquest dimarts els recursos presentats per Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn on demanen la suspensió de la condemna que els va imposar el Tribunal Suprem.

A més, el TC també abordarà diversos recursos que el govern espanyol va presentar contra resolucions del Parlament de Catalunya sobre l’nici del procés polític a Catalunya (1/XI), sobre la priorització de l’agenda social i recuperació de la convivència (resolució 92/XII) i contra el pla estratègic d’Acció Exterior de la Generalitat. Entre altres, també té previst emetre sentència sobre la llei de Codi Tributari de la Generalitat de Catalunya.

El TC va admetre a tràmit els recursos – excepte els de Junqueras i Raül Romeva– a principis del mes passat en un ple telemàtic. En lloc de resoldre també les mesures cautelars que demanaven la suspensió de la condemna a l’espera de resolució, va decidir obrir una peça separada sobre la qüestió al·legant que no es donava el supòsit d’urgència excepcional argumentada per les defenses.

Als seus escrits, les defenses demanen que s’apliqui el mateix criteri que el TC va tenir amb els ultres que van assaltar la llibreria Blanquerna (que encara no han entrat a presó). No actuar igual amb els presos polítics i mantenir-los a presó, recorden, els podria produir nu perjudici irreparable en el cas de resoldre a favor seu en un futur.

El ple també emetrà sentència –pendent ara de votació i aprovació definitiva– sobre la llei del codi tributari català, aprovada pel Parlament el juliol del 2017 i suspesa cautelarment uns mesos després pel govern espanyol perquè entenia que vulnerava les competències estatals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.