Gran angular

200 oportunitats de negoci per la pandèmia

ACCIÓ detecta arreu del món 202 oportunitats de negoci per a les empreses catalanes vinculades amb la COVID-19

Fins a 200 oportunitats de negoci són a disposició de les empreses catalanes arreu del món vinculades a la COVID-19, segons ha pogut detectar ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa.

Segons consta en un informe, principalment estan localitzades als àmbits de les ciències de la vida (salut i equipaments mèdics, indústria farmacèutica i biotecnologia), les TIC i els recursos en línia i l’agroindústria. Com a exemples, l’informe recull es medicaments i equips de protecció mèdica que un institut de salut de Mèxic necessita adquirir, que Ghana vol construir 88 hospitals en un any, i necessitarà tots els equipaments necessaris o que Xile està buscant projectes per oferir un accés massiu a l’educació.

Per àrees geogràfiques, Europa concentra el 29% de les oportunitats, amb un total de 58; en segon lloc hi serien Àfrica i Àsia, amb 46 cadascun; en tercer lloc, Amèrica Llatina amb, 30 i en quart, Amèrica del Nord, amb 22. En total, s’han detectat oportunitats sectorials a 67 països.

Més del 50% de les oportunitats de negoci que s’han localitzat presenten un biaix tecnològic, i les tecnologies que ofereixen més possibilitats a les empreses són Internet de les Coses, amb un 20% del total d’oportunitats identificades; la connectivitat 5G, amb un 16%; la impressió 3D, el 10%; la intel·ligència artificial, el 9% i el disseny avançat en medicaments, el 9%. A algunes d’aquestes oportunitats s’hi pot accedir en forma de licitacions per al desenvolupament de nous productes i serveis per combatre la pandèmia, i de les quals se’n poden beneficiar les empreses tecnològiques i altres entitats d’innovació catalanes. ACCIÓ ha posat en marxa el programa Export COVID-19 Solutions per impulsar les exportacions de productes d’empreses catalanes vinculats a la COVID-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.