Economia

La Borsa espanyola baixa un 0,22% pels rebrots a la Xina i els EUA

Des de principi d’any, l’Ibex acumula un descens del 21,68%

L’Ibex 35, el principal índex de la Borsa espanyola, ha tancat avui amb una caiguda del 0,22%, llastrat pels rebrots de l’epidèmia de coronavirus a Pequín i en alguns punts dels EUA, i per les tensions entre les dues Coreges i entre la Xina i l’Índia, factors que han pesat més que la nova tanda d’estímuls monetaris i fiscals.

En una jornada molt volàtil, el selectiu espanyol ha perdut 16,6 punts i ha acabat la sessió en 7.478,7 punts. Des de principi d’any, l’Ibex acumula un descens del 21,68%.

En la resta d’Europa, Milà ha baixat un 0,20%, mentre que París ha pujat un 0,88%; Frankfurt, un 0,54%; i Londres, un 0,17%.

Prèviament, a Àsia, Tòquio havia caigut un 0,56%, però Hong Kong havia guanyat un 0,56% i Seül, un 0,14%.

Pel que fa a Wall Street, el Dow Jones ha obert amb una pujada del 0,31%, encara que s’ha donat la volta i ara perd un 0,1%.

En el costat positiu de la balança, persisteix l’impuls, encara que més atenuat, dels nous estímuls monetaris anunciats ahir per la Reserva Federal dels EUA i pel Banc del Japó.

Als EUA, els inversors han estat pendents de la xifra d’habitatges iniciats, que ha augmentat un 4,3% al maig, un increment inferior al que esperaven els analistes. No obstant això, el nombre de permisos de construcció als EUA ha crescut un 14,4% al maig i se situa en nivells similars als registrats l’any passat.

Els majors descensos de l’Ibex 35 han correspost avui al grup IAG, del 3,39%, i a Bankia, del 3,21%; i les alces més acusades a Ence, del 2,65%; i a Mediaset, del 2,19%.

Entre els grans valors, Inditex ha pujat un 1,33%; BBVA, un 0,19%; i Iberdrola, un 0,05%; mentre que Repsol ha baixat un 2,26% –la quarta major caiguda de l’Ibex–; Santander, un 0,13%; i Telefónica, un 0,11%.

En el mercat de deute, la rendibilitat del bo espanyol a deu anys, el de referència, repunta fins al 0,56%, mentre que la prima de risc (diferència de rendibilitat amb el bo alemany del mateix termini) puja fins a fregar els 99 punts bàsics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.