Política

Torra convocarà els partits i les entitats independentistes per abordar la represa de la taula de diàleg amb l’Estat

Budó subratlla que l’important no és tancar la data sinó aclarir si hi ha “voluntat de diàleg”

La portaveu insisteix que el president no ha abordat amb Aragonès la data electoral perquè la convocatòria “no serà immediata”

El president de la Generalitat, Quim Torra, té previst tornar a convocar els partits i les entitats independentistes per abordar la represa de la taula de diàleg bilateral amb l’Estat.

Així ho ha explicat la portaveu del govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, la primera que se celebra e l’anomenada etapa de la represa.

Budó ha subratllat que el més important no tancar la data per a la nova reunió bilateral sinó que assegurar s’hi pugui parlar del dret a l’autodeterminació i l’amnistia dels “represaliats”. “Cal tenir clar si hi ha una veritable voluntat de diàleg de poder resoldre el conflicte”, ha assenyalat.

La consellera ha explicat que és per aquesta raó que Torra vol reprendre les trobades independentistes després del “parèntesi” de la pandèmia: “Sempre vol consensuar com el govern va a la taula de diàleg i què és el que vol treballar”, ha afegit.

La portaveu ha insistit que JxCat i ERC “no han vist mai innecessària” la figura del mediador per a la bilateral, una petició que “té el suport de les dues formacions”. Segons ella, és “important” que un relator vetlli pel compliment dels acords en aquestes trobades entre Generalitat i la Moncloa: “No demanem res que no sigui normal”, ha afirmat.


Nega converses entre Torra i Aragonès
Sobre les properes eleccions, Budó ha reiterat que Torra te la competència de la convocatòria electoral, i per tant, serà ell qui decideixi “si cal pactar o no” la data, “com i quan” fer-ho. Sigui com sigui, la consellera de Presidència ha volgut deixar clar que “no ens plantegem la convocatòria electoral immediata”.

De fet, la portaveu ha negat converses amb Aragonès i amb ERC per decidir la data, tot i que els republicans han assegurat que el vicepresident i Torra sí que n’han parlat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.