Empreses

Euronovate creix un 50% per l’impuls en la digitalització

Des de l’oficina de Barcelona tenen un projecte revolucionari de llançament internacional d’identificació digital El grup suís preveu augmentar aquí la plantilla amb 15 persones més

El grup Euronovate, una firma que es dedica a la signatura electrònica i la gestió de transaccions digitals, preveu doblar la facturació enguany per l’impuls que el confinament ha donat a la digitalització. El grup aspira a tancar l’any amb una facturació per sobre dels 20 milions d’euros.

El director general, Alberto Guidotti, explica que des de l’esclat de la pandèmia han multiplicat la seva activitat com mai abans, perquè les empreses han volgut implementar els projectes de digitalització que tenien previstos per a mitjà i llarg termini. Obligats per les circumstàncies, la normativa també ha remat a favor de la nova tendència en digitalització. De fet, el 7 d’abril el govern de l’Estat va aprovar una llei d’identificació digital per càmera web en lloc de tenir només una identificació física. Aquesta llei ha fet vàlida, doncs, la identificació digital per fer qualsevol tràmit.

Així que la maquinària d’aquest grup ha hagut d’agafat velocitat de creuer quan s’aturava el món pel virus. “Hem contractat més gent durant els dos mesos de confinament que els mesos anteriors”, explica el director general i soci fundador de la companyia.

El grup, que té la seu a Suïssa, té una plantilla de 150 empleats en quatre països diferents i preveu tancar-la amb 200 aquest 2020. Un 30% de les noves incorporacions aniran a la seu de Barcelona, per a la qual el grup té un ambiciós pla de creixement.

L’any passat el grup Euronovate va adquirir l’empresa catalana Vintegris, amb l’objectiu d’introduir una tecnologia de signatura qualificada que havia desenvolupat l’empresa emergent barcelonina.

Amb un equip de 50 persones, el grup Euronovate vol impulsar el negoci i la implementació mundial de la identitat digital des de Barcelona, “Es tracta d’un sistema revolucionari que hem desenvolupat amb tecnologia pròpia que ja tenim certificada a Espanya i estem esperant a escala europea”, explica el director general.

Anualment es fa una mitjana de 10 tràmits en què s’han d’introduir les dades identificatives personals, com per exemple obrir un compte al banc, inscriure’t en un curs o canviar-te de companyia de la llum. Amb la identitat digital no caldria aportar cada cop totes les dades, només amb el teu número s’activaria automàticament el tràmit i es garantiria la seguretat amb una clau personal.

El director general del grup -que ha fet també una aposta personal per la capital catalana, on s’ha traslladat amb la seva família per seguir de prop l’impuls del grup- avança que estan negociant amb l’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) per crear un sistema d’identitat digital que es pugui fer servir en tots els aeroports del món i que a més reculli les dades de salut.

També tenen un projecte d’identitat digital amb el FC Barcelona per al sistema de control dels carnets de socis que posaria fi als abusos en les revendes.

Alberto Guidotti assegura que, amb la compra de Vintegris, el grup no només perseguia incorporar la seva tecnologia sinó entrar en el mercat espanyol, que encara s’ha de desenvolupar.

GRUP EURONOVATE

Facturació
13,7 M€
Treballadors
150
Any de fundació
2012
Alberto Guidotti va crear fa vuit anys una companyia de signatura electrònica fart de tenir quantitats elevades de papers per signar a sobre de la taula.
(APCSCE)

Una associació que dona veu

Alberto Guidotti ha estat un dels impulsors de l’Asociación de Prestadores Cualificados de Servicios de Confianza de España (APCSCE). L’organització vol ser una veu única davant l’administració amb l’objectiu doble d’ajudar el regulador a mantenir la seguretat i aprofitar la tecnologia per donar facilitats a l’usuari. I, afavorir l’obertura de la tecnologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.