Ports repara a Palamós els danys del ‘Glòria’
Les actuacions a la zona de la Pedrera i la bàscula i els interiors de l’Estació Nàutica per als vaixells de creuer han tingut un cost conjunt de 867.000 euros
Ports de la Generalitat ha donat per acabada al Port de Palamós la reparació de la zona perimetral de la Pedrera i l’entorn de la bàscula, afectats pel temporal Glòria, amb una inversió de 550.000 euros i dos mesos i mig d’execució, així com de l’interior de l’estació marítima, també a conseqüència del temporal, amb un cost de 317.000 euros.
El director general de Ports, Joan Pere Gómez, ha afirmat que aquests treballs “serveixen per donar estabilitat, seguretat i restablir la normalitat dels serveis”. I hi ha afegit: “Vull posar en relleu la celeritat amb què ha treballat l’administració portuària, tot i la situació actual, per tenir aquests dos espais enllestits al més aviat possible.”
A més, a banda de mar, al costat de les naus del Club Nàutic Costa Brava, també s’han reforçat els murets de formigó per protegir millor les instal·lacions. Així mateix, s’han reposat peces d’escullera i blocs de formigó per donar més estabilitat a la zona en cas de nous temporals.
A l’Estació Nàutica, també malmesa pel temporal, l’actuació ha consistit en la rehabilitació de les instal·lacions, la substitució dels elements destrossats –fonamentalment els interiors– i la renovació del subministrament de serveis, per tal que l’edifici pugui donar servei a l’activitat de creuers, quan pugui començar la temporada, així com a les diferents activitats de promoció que s’hi fan.
Neteja a l’illa del Ter, a Girona
Ahir van començar els treballs de millora mediambiental de l’illa del Ter, dins del terme municipal de Girona. Els treballs, desenvolupats per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en coordinació amb l’Ajuntament de Girona i el Consorci del Ter, duraran de tres a quatre setmanes. Arran de la riuada que es va produir durant el temporal Glòria, a l’interior de l’illa hi van quedar dipositats una gran quantitat d’arbres tombats que poden suposar un obstacle per al flux de l’aigua, amb el risc de generar taps a les infraestructures situades aigües avall del riu i suposar un fre al desguàs de l’Onyar en cas que hi hagi una altra crescuda. L’illa de Ter està situada a la confluència del riu Onyar amb el Ter a la ciutat de Girona i va ser declarada refugi de fauna salvatge pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat l’any 2003. Els treballs s’iniciaran un cop ja ha finalitzat el període de nidificació dels ocells.