Política

Avançament

Entrevista a Marta Rovira

“No ens podem assabentar d’una remodelació de govern una hora abans”

La secretària general d’ERC es mostra poc esperançada dels resultats de la taula de diàleg però defensa que s’hi ha de poder parlar del referèndum i l’amnistia

La líder republicana repassa la situació política i planteja l’estratègia del partit en una conversa que podreu llegir demà al diari i veure en vídeo al digital

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, en una extensa entrevista que El Punt Avui publicarà demà al diari i íntegrament al web, reclama “un pacte de tot” amb els seus socis de govern.

“Hem de poder parlar de si hi haurà eleccions o no, de quina data, amb quin escenari. Si el que volem és guanyar la república, i no unes eleccions, ho hem de poder fer”, argumenta, i es lamenta de la poca comunicació que hi ha hagut entre els socis de govern darrerament. “Hem de poder parlar, com a coalició de govern, amb JxCat, i poder acordar fins i tot remodelacions de govern. No ens en podem assabentar una hora abans, o deu minuts abans. No és assumible, a nivell de coalició”, reivindica Rovira .

En l’entrevista, feta arran de la publicació del manual Tornarem a vèncer (I com ho farem) la líder republicana repassa àmpliament la situació política i planteja l’estratègia d’ERC. “Hem de ser més per ser molt més forts”.

Rovira parla igualment de la propera reunió de la taula de diàleg, on creu que s’hi ha de poder parlar de l’amnistia. Es mostra, però, poc esperançada dels resultats: “No som ingenus, no creiem que ens en sortirem: de moment el govern espanyol no demostra assumir la mesa amb l’exigència i la responsabilitat que necessita el nostre país ”.

No us perdeu la resta de l’entrevista aquest dimarts al diari i, en vídeo, al digital d’El Punt Avui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.