Gran angular

Les prejubilacions creixeran per l’efecte de la pandèmia

Un estudi de Mercer revela que un 20% de les empreses es plantegen recórrer a les prejubilacions davant la situació de desacceleració econòmica

La desacceleració econòmica que ha provocat la COVID-19 provocarà aviat un augment de les prejubilacions, segons assenyala el darrer estudi Mercer sobre tendències en gestió de costos laborals.

Segons l’enquesta que ha realitzat Mercer, un 20% de les empreses es mostra favorable, davant d’aquesta conjuntura desfavorable, a tirar endavant plans de jubilació anticipada. De fet, segons l’informe, un 54% de les empreses ja s’han plantejat objectius de reducció de costos laborals, fins que desapareguin les restriccions que imposen les diverses administracions. A curt termini, el 70% de les companyies ja han aplicat mesures com la congelació de noves contractacions. Un 10% ha implementat permisos temporals voluntaris, retribuïts o no, i un altre 10% ha reduït la seva plantilla de contingència. Mentre que un 14% de els companyies afirma que aprofitarà la conjuntura per créixer, i més de la meitat està implementant una estratègia de transformació digital i tecnològica, fins a un 18% ha incrementat els seus acomiadaments individuals.

L’estudi avalua en un 24% ls proporció de treballadors de tot l’Estat que en aquests moments estan afectats per un ERTO.

A més a més, com reflecteix l’estudi, hi ha una clara reducció d’incentius i bonus a empleats, del 18% i del 36%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.