Empreses

Siegfried adquireix dues fàbriques catalanes de Novartis

La farmacèutica Siegfried vol convertir les plantes del Masnou i Barberà del Vallès en prestadores de serveis per a companyies del sector de tot el món

La multinacional farmacèutica suïssa Siegfried ha adquirit dues plantes de producció de Novartis a Catalunya, concretament al Masnou (Maresme) i Barberà del Vallès (Vallès Occidental).

Com ha informat la companyia, el seu propòsit és convertir les dues plantes en prestadores de serveis a altres en forma de contracte, per al desenvolupament o fabricació de medicaments, allò que en el sector es coneix com a organització de desenvolupament i fabricació per contracte (CDMO). Com ha explicat el conseller delegat de Siegfried, “les dues noves plantes ens ajudaran a esdevenir un soci estratègic encara més atractiu per a la indústria farmacèutica.”

Amb aproximadament mil empleats, les dues plantes de la demarcació de Barcelona s’especialitzen d’estèrils oftàlmics, al Masnou, i de formats de dosis solides orals i de càpsules utilitzades en dispositius d’inhalació, a Barberà del Vallès. La planta del Masnou, líder en el seu mercat, complementarà la capacitat de Siegfried per fabricar productes oftalmològics i per a l’emplenat estèril a les seves plantes d’Irvine (EUA) i Hamelín (Alemanya). Per la seva banda, la planta de Barberà del Vallès reforça considerablement la capacitat actual de Siegfried en matèria de formats de dosis sòlides orals a Malta.

A partir del 2021, Siegfried es proposa transformar les plantes de producció en plataformes CDMO en disposició d’oferir els seus serveis a diversos clients de tot el món.

Segons afirma el president de Novartis a l’Estat espanyol, Jesús Ponce, “estem convençuts que Siegfried, amb la seva escala comercial, la seva capacitat de desenvolupament, la seva fortalesa financera i les seves ambicions estratègiques, té la capacitat de crear un futur sostenible per a les plantes.”

Com a part de la transacció, Novartis i Siegfried han subscrit diversos acords pels quals Siegfried esdevé un important soci estratègic de Novartis, amb el rang de proveïdor preferent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.