Economia

Els sindicats temen que aviat hi hagi un repunt dels ERTO

CCOO i UGT demanen que es pal·liïn les mesures restrictives en el sector dels serveis i que s’agilitzin els tràmits per poder percebre les prestacions

Els sindicats majoritaris gironins es mostren molt preocupats pel possible increment dels ERTO els pròxims dies a causa de les noves mesures restrictives del govern català en el comerç i la restauració, uns sectors ja tocats per les restriccions originades per la Covid-19 i que en molts casos no han tingut temps de recuperar-se. “Ens preocupa molt un possible repunt dels ERTO i que en alguns casos es converteixin en ERO”, diu el secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas. Tant ell com la secretària general de CCOO a Girona, Belén López, demanen pal·liar al màxim l’efecte d’aquestes restriccions, amb mesures compensatòries. Així mateix, Casas i López reclamen que es millori la gestió a l’hora d’abonar les prestacions d’atur vinculades als ERTO per evitar els endarreriments que encara hi ha. Insisteixen que s’ha de millorar una gestió poc dinàmica, “excessivament complexa i burocratitzada, que, juntament amb la falta de personal, fan un còctel explosiu”, diu Casas, que hi afegeix: “Molta gent ho està passant encara malament i això és injustificable”. També López denuncia “la bretxa digital”en què estan molts treballadors a l’hora de tramitar la seva situació. D’altra banda, la secretària general de CCOO a Girona planteja la necessitat de “diversificar l’economia” en una demarcació on el sector dels serveis és prioritari i, com a tal, s’ha ressentit greument de la situació. “Cal buscar altres models productius”, insisteix López, igual que Casas, que critica “la dependència tan gran del sector dels serveis”. El secretari general de la UGT a Girona explica que la situació pel que fa als serveis públics “també és desesperada” i que hi ha altres sectors que van a remolc dels serveis que també resultaran danyats. Casas tem que la xifra de persones aturades continuï creixent a la demarcació. “Anem cap als 50.000 aturats cap a finals d’any. Ens hem de remuntar a cinc anys enrere per tenir unes dades tan dolentes”, diu Casas, insistint que molta gent encara no s’havia recuperat de l’anterior crisi i que ara ja torna a estar immersa en una altra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.