Gran angular

El 46% de les llars estalvia en plans de pensions

L’Observatori Inverco informa que el patrimoni mitjà acumulat el 2019 va ser de 12.073 euros, amb un 8,3% d’increment respecte de l’any anterior

El 46% de les llars catalanes estalvia en plans de pensions, amb un patrimoni mitjà acumulat per partícip de 12.073 euros i un creixement del 8,3% respecte de l’any anterior, segons dades de l’observatori Inverco sobre l’exercici 2019.

L’estalvi acumulat en plans de pensions mixts i de renta variable va assolir a Catalunya el 79,8% del total, que va arribar el 2019 als 16.614 milions d’euros. A Catalunya, hi ha 1.376.071 comptes de partícips en plans de pensions. L’estalvi acumulat en plans de pensions individuals va assolir el 7% del PIB català.

Per demarcacions, Barcelona acumula el patrimoni mitjà més gran a Catalunya (12.445 euros), mentre que Lleida és el territori de la comunitat amb un percentatge més gran de comptes de partícips sobre la seva població. Val a dir que Barcelona supera amb escreix la mitjana estatal de patrimoni mitjà acumulat, que es va situar en 10.623 euros l’any 2019.

A Catalunya, l’estalvi acumulat en plans de pensions mixts i de renda variable va assolir el 79,8%, segons les dades que ha recollit l’Observatori Inverco.

A tot l’Estat espanyol, l’estalvi acumulat per les famílies en plans de pensions individuals va créixer un 10,6% durant el 2019, fins arribar als 79.896 milions, el que suposa un màxim en la sèrie històrica, gràcies a les revaloracions experimentades per les carteres dels fons de pensions, per l’efecte mercat i la important millora en les aportacions netes dels partícips.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.