Salut

El risc de rebrot cau per sota dels 500 punts

El taxa de reproducció continua a la baixa i se situa ja en el 0,80

Hi ha 58 ingressos als hospitals per la Covid-19 i 67 noves defuncions

El risc de rebrot (EPG) de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya s’ha situat per per sota dels 500 punts per primer cop des de fa un mes, quan es van iniciar les actuals restriccions per contenir l’expansió del coronavirus.

L’última actualització del departament de Salut de la Generalitat situa aquesta dada epidemiològica –que mesura el creixement potencial de l'epidèmia- en 476. Són 41 punts menys que al balanç de dissabte (517) i menys de la meitat del pic del passat 23 d’octubre, quan l’EPG es va enfilar fins als 1.046 punts. El passat 14 d’octubre, quan el Procicat va acordar el tancament de bars i restaurants, el risc de rebrot era de 487 punts. Des d’aleshores no havia tornat a baixar del mig miler i a finals d’octubre era de 990.

També continua a la baixa la taxa de reproducció (Rt) del SARS-CoV-2 a Catalunya. En concret, retrocedeix 3 centèsimes més i se situa en 0,80. Aquesta dada –que mesura la potencialitat que té una persona infectada de contagiar-ne una altra- encadena ja 18 dies de caiguda suau però ininterrompuda des del màxim d’1,32 que va marcar a finals d’octubre.

Una altre indicador que segueix retrocedint és el de nous casos de Covid-19 confirmats per proves PCR o test d’antigens (TA). Salut declara aques diumenge 1.871 nous positius, 885 menys que ahir (2.756). És una baixada força significativa però que encara se situa molt per damunt del miler que Salut es va fixar per alleugerir les restriccions a Catalunya. El total de casos acumulats és de 317.569, 287.270 dels quals confirmats per PCR o TA.

Per contra, torna a pujar la pressió assistencial. Segons Salut, aquest dissabte hi havia 2.524 pacients ingressats als hospitals, 58 més que divendres, en què s’havia registrat un descens de 160 hospitalitzacions en relació al dia anterior. No obstant això, hi ha tres malats menys de Covid-19 ingressats a l’UCI, que deixen el total en 580.

Tampoc baixen encara les defuncions. Se’n declaren 67 més que eleven el total de morts per la pandèmia a 15.080.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.