Eines

Sol·licitar ERO de suspensió

Com es pot sol·licitar un ERO de suspensió?

El procediment s'inicia amb la sol·licitud al Departament de Treball de l'ERO de suspensió, mentre que simultàniament, s'inicien negociacions durant 15 dies naturals amb el Comitè d'Empresa, amb l'objectiu d'arribar a un acord i reduir l'impacte negatiu que un expedient d'aquest tipus pogués produir.

Paral·lelament a la sol·licitud cal aportar nombrosa documentació:

1-Memòria explicativa.

2-Relació de treballadors afectats.

3-Aportar documents auditats que acreditin l'estat i l'evolució de la situació financera i patrimonial.

4-Còpia de l'acta d'inici de consultes amb els representants legals dels treballadors.

5-Documentació que acrediti que les circumstàncies adverses tenen caràcter conjuntural.

És recomanable que el procés de negociació de 15 dies entre les parts conclogui amb acord, per simplificar molt els passos i obtenir una resolució favorable. Acabades les negociacions cal fer una acta final que comprengui els punts de l'acord: dies de suspensió acordats, termini per executar... Cal tenir en compte que durant els dies de suspensió no es meriten vacances, i aportar l'acta final al Departament de Treball.

Un cop la Inspecció de Treball emet l'informe corresponent, el Departament de Treball dictarà una resolució per la qual autoritzarà o no a portar a terme l'ERO de suspensió. L'empresa podrà iniciar la suspensió dels contractes de treball, de manera continuada o alterna. Si les circumstàncies econòmiques han millorat i l'empresa ho considera oportú, l'ERO de suspensió pot no dur-se a terme, o bé executar-se de manera parcial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.