Els propietaris de la nau incendiada a Badalona no van denunciar l’ocupació “per una qüestió d’humanitat”
L’empresa admet que “no era un lloc adequat per viure”
Justifiquen que una denúncia no hagués resolt res perquè haguessin tornat a ocupar l’immoble
L’empresa propietària de la nau incendiada a Badalona admet que no va denunciar l’ocupació de l’immoble, tot i que en tenia constància, “per una qüestió d’humanitat i per no empitjorar encara més la situació” de les persones que hi vivien.
En el comunicat, els propietaris del recinte expliquen que en el moment de l’ocupació es va avisar els Mossos d’Esquadra per intentar fer un desallotjament pactat. Però davant la negativa dels ocupants, que havien “adquirit la possessió” de l’immoble, l’única via era denunciar-ho. Aquesta opció es va descartar “després de molts dubtes”.
La propietat assegura que no estava d’acord en què els ocupants hi fossin, perquè “no era un lloc adequat per viure”, però justifiquen que en cas d’haver-ho denunciat tampoc s’hagués resolt res. “Després d’un desallotjament segur que haguessin tornat a ocupar l’immoble”, argumenten.
L’empresa reflexiona sobre “el tipus de societat” que permet que passin situacions com aquesta: “Aquestes persones no viuen allà perquè volen, sinó perquè estan en situació de vulnerabilitat o desprotecció. I, probablement, si no haguessin estat en aquesta nau, haguessin anat a altres naus o ocupat habitatges particulars”.
Els tenidors de l’immoble admeten la seva part de responsabilitat en no haver sabut trobar una solució per al col·lectiu que ocupava la nau, però avisa que tampoc els serveis socials de l’Ajuntament van saber-ho fer. “Són les administracions les que han d’afrontar un problema real a la nostra societat”, assegura.
En aquest sentit, apunten a dues gran línies d’actuació: la lluita jurídica contra l’ocupació de propietats privades i fer front al “drama social de la immigració il·legal”.
Al comunicat, els propietaris expliquen que volien convertir l’antiga nau en un magatzem logístic que no es va arribar a desenvolupar. Primer la crisi i després la Covid-19, expliquen, van anar endarrerint el projecte.