Gran angular

El sou dels immigrants és un 28,3% menor al que perceben els ciutadans de l’Estat

Un informe de la OIT revela que arreu, de mitjana la remuneració que cobren els immigrants és gairebé un 13% menor

La remuneració dels immigrants a l’Estat espanyol és un 28,3% menor que la que perceben els ciutadans de l’Estat, segons es recull en un estudi de l’Organització Internacional del Treball (OIT), que assenyala a més que de mitjana, el sou que cobren els immigrants arreu és gairebé un 13% menor que el que perceben els ciutadans dels països d’acollida.

En alguns països, aquesta diferència arriba al 42%. En concret, a Xipre, Itàlia i Àustria, la bretxa salarial per hora de treball és del 42, 30 i 25%, respectivament. A Finlàndia és de l’11%, inferior a la mitjana, i a la Unió Europea en el seu conjunt és de gairebé un 9%. La bretxa salarial dels immigrants ha augmentat en diversos països d’alts ingressos al llarg dels darrers cinc anys. A Itàlia, per exemple, la remuneració dels treballadors immigrants és un 30% menor que la que perceben els ciutadans del país, davant el 27% que es va registrar el 2015. A Portugal la diferència de remuneració és del 29%, davant el 25% registr el 2015, i a Irlanda del 21%, respecte del 19% del 2015. En el cas espanyol, la bretxa s’ha reduït lleugerament, ja que el 2015 era del 29,9%.

L’informe Bretxa salarial dels immigrants: examen de les diferències salarials entre els migrants i els ciutadans dels països d’acollida a més posa de manifest que els immigrants als estats d’alts ingressos són més susceptibles de tenir un treball precari, atès que el 27% tenen contractes temporals, i un 15% treball a temps parcial.

L’estudi també revela que els treballadors immigrants perceben un salari menor que el dels ciutadans dels països d’acollida que posseeixen una qualificació anàloga per a la mateixa categoria professional. Als EUA i Finalàndia, per exemple, tot i que la proporció de treballadors migrants amb estudis secundaris és del 78% i el 98%, respectivament, la proporció de treballadors migrants en ocupacions d’alta o mitjana qualificació és únicament del 35% i el 50%.

Les treballadores immigrants han d’afrontar una doble penalització salarial, i s’estima que la bretxa salarial per hora de treball entre els ciutadans masculins del país d’acollida i les dones immigrants als països d’alts ingressos és de gairebé del 21%. Aquest valor és superior a la bretxa de remuneració per motius de gènere (16%) que es produeix en aquests països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.